Subiect: DUHOVNIC
View Single Post
Vechi 13.12.2009, 17:02:28
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit last up-date

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
up-date la up-date
am fost si la vecernia cu litie
duhovnicul meu era tot acolo...repet e de la 7 dimineata
aproape se termina...se canta ,,bogatii au saracit si au flamanzit...,,
o data ,de 2 ori ,de 3 ori ma prabusesc ..vocea lui e asa de tare ca parca cade catapeteasma
incepe predica...ne vorbeste de evanghelia de maine..de cea de saptamana trecuta..de sfinti..e o adevarata enciclopedie...zice sa avem grija cum ne apropriem de impartasanie ..sa nu o luam decat cu suflet curat..nu cu osanda ..ma pune pe ganduri..ne vorbeste ca paganii nu o sa fie asa judecati ca noi ca lor nu li sa propavaduit...vorbeste de o ora
ma uit in jur...nu vad nici o reporterita ,de ce? de ceduhovnicul meu nu e vedeta?sa-l vad macar 1-2 min la televizor
fac calcule...e de 12 ore la ,,servici,...over-time..ce salar o avea?
ma ispiteste si ala...ma gandesc ca bill clinton e platit sute de mii euro pt o ora de abureala ..el vorbeste de o ora..
se termina...ne miruieste si ma fac ca vreau sa raman...sa bifeze ,,intentia,,..o doamna zice ca spovedeste ...scap..vad vreo 4-5 fete cam de liceu si ii spun doamnei..nu avem nici o sansa ..stiti ca daca fetele sunt la prima marturisire sta si 3 ore cu fiecare..sa le bage bine in cap...
e aproape 12 noaptea ma gandesc sa ma duc acum ..sigur il gasesc tot acolo...
am alta dilema...toata noaptea m-am gandit...la cine sa ma spovedesc..la batranul meu duhovnic..nu v-am zis e calugar si da canoane cam grele...iar eu acum astept craciunul...tai porc,fac cozonaci,colind super marketuri...nu am timp de acatiste,paractiste,matanii..sau la preotul mai tanar...de la 100m
ma hotarasc sa sondez terenul la ambele biserici
azi am fost la Sf.Liturgie unde e duhovnicul meu...e tot acolo..e slujba arhiereasca..e biserica plina ...am un sentiment de siguranta...incepe Sf.Impartasanie..sunt peste 50 persoane la rand...printre ei o fosta colega..care mergea la biserica .dar nu la slujbe ci cand e biserica goala ca asa se simte ea mai bine..i-am dat cateva carti .. ma rog la Dumnezeu...Doamne contabilizeaza si mie ceva acolo
incepe predica...preotul e prof.universitar la teologie,urmeaza sa vorbeasca prea teologic pt mine...fug la cealalta biserica
afara e zapada..imi vine o idee...indiferent unde ma spovedesc sa ii intreb de ce ninge afara ...alunec ..nu cad ,dar meritam
ajung la a doua biserica ...aici slujesc acum 3 preoti tineri...(aici vin la maslu saptamanal)sunt traitori ,au prestanta..am iar un sentiment de siguranta..tot al viitorului ...se terminase totul,doar corul mai canta colinde...cei trei preoti incep sa marturisesca ,se strang multe persoane...nu sunt hotarata ...trec la rand pe la icoane...ajung in fata icoanei facatoare di minuni a Maicii Domnului...pe lemnul ei e plin de monede ...ma abtin...ma rog ,pierd si cateva lacrimi
ma asez pe scaun .ma uit la toata lumea care se marturiseste iar eu sunt nehotarata...respir adanc..incep rugacinea mintii ..,,Doamne Iisuse Hristoase..,intru in inima mea ..gasesc raspuns...
Reply With Quote