View Single Post
Vechi 13.12.2009, 17:57:27
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

:)) sunt nou pe forum asa ca trebuie sa ma obisnuiesc cu aceste mici intepaturi de o gratuitate debordanta.. daca vrei, uite, iti dau un exemplu concret: un om pasionat de literatura, in zilele noastre este pus in fata unei game extrem de variate de carti. zeci de stiluri, de abordari, directii de gandire, valori propuse. omul modern, atunci cad vrea sa se apropie de lucruri precum acestea, nu mai cauta adevarul din ele, nu mai are exercitiul sa extraga ce ii este lui folositor, si sa lase in urma ce nu il implineste. el vede numai stiluri - modernist, postmodernist, avangardist, etc. nu este un admirator particular al nici unui stil, intrucat cel mai probabil va spune "eu citesc doar pentru a-mi forma o cultura" sau "eu privesc detasat lucrurile acestea, mie imi este de folos doar sa cunosc aceste curente". el se va simti implinit atunci cand va ajunge la un numar de bilioteci citite, doar pentru ca "si-a diversificat" cunostiintele, cand de fapt, pentru sufletul sau nu s-a ales cu nimic. Sa nu crezi ca as fi impotriva cititului sau a informatiei de orice fel. Imi place foarte mult sa citesc si mi-am propus sa citesc multe carti. dar nu acest "multe" ma incalzeste pe mine, ci invatatura efectiva pe care o gasesc acolo..