Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 13.12.2009, 19:03:44
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Calamitatile abatute asupra Egiptenilor de care amintesti printr-un limbaj destul de difuz, au fost trimise pentru a vadi pedeapsa ce o vor primi cei ce i-au prigonit si inca ii prigonesc pe crestini.
Deci, nu a avut de ales? Nicicum? Nu putea sa apara, cum a facut cu Moise, ca tufis in flacari/pasare vorbitoare/orice alt mod si sa vorbeasca cu oamenii aia, inainte de a-i lua la omor? Pana si diavolul era mai coerent, a aparut ca sarpe cu vorbire coerenta, si a facut-o pe Eva sa calce pe bec. Vezi ca se poate cu vorba buna?

Citat:
Pedepse ce pot parea niste barbarii fara sens, insa atat de mare si urat este pacatul in om, pe masura pedepselor ce le primeau cei aflati sub Lege..
Ce pacat? O groaza de oameni din VT sunt ucisi din simplul motiv ca se inchinau la alt zeu. Asta arata a comportament de barbat gelos si egocentric, nu entitate superioara.

Citat:
Imi pare rau ca nu stiu mai multe despre Vechiul Testament, dar am doar 20 de ani si nici nu sunt student la teologie.
Apreciez efortul. Sincer. Dar nu cred ca nici o explicatie teologica este satisfacatoare, pentru ca sunt irationale si ilogice.

O entitate cu caracteristicile atribuite de biblie lui dumnezeu nu are scuza pentru ce a facut dumnezeu in VT. Nici un om, oricat de batut in cap si limitat ar fi, nu ar avea o scuza.

Citat:
nu ai fost prea direct, ci ai dat dovada de nesimtire.
OK, putea alege nori care arata ca... Dacia Logan. De exemplu.

Dar argumentul din spatele filmuletelor alea ramane.

Revin: un clip foarte interesant, despre originile VT.
Christine Hayes, Introducere in Vechiul Testament (Biblia ebraica) (Universitatea Yale: Cursurile Open Yale)

http://www.youtube.com/watch?v=4UlTm99dqdI
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 13.12.2009 at 19:10:18.
Reply With Quote