Citat:
În prealabil postat de konijiro
Ce pacat? O groaza de oameni din VT sunt ucisi din simplul motiv ca se inchinau la alt zeu. Asta arata a comportament de barbat gelos si egocentric, nu entitate superioara.
|
Inchinarea la alt zeu este considerat un pacat. Mai ales pentru oamenii din perioada aceea, intrucat erau foarte aproapiati, ca timp de momentul 0 in care Dumnezeu daruise Legea poporului Sau
si totusi au ales sa isi faureasca proprii zei asa cum fac oamenii si in ziua de azi. Toate intamplarile din Vechiul Testament, pe langa interpretarea literala, au si un sens alegoric - zeii lumii acesteia, chipurile cioplite, nu sunt doar zeii religiilor pamantului, ci insasi patimile care ne stapanesc si ne robesc sufletele, patimi carora ne inchinam cu buna stiinta.
Citat:
O entitate cu caracteristicile atribuite de biblie lui dumnezeu nu are scuza pentru ce a facut dumnezeu in VT. Nici un om, oricat de batut in cap si limitat ar fi, nu ar avea o scuza.
|
nu incearca nimeni "sa il scuze" pe Dumnezeu. doar ca evenimentele din Vechiul Testament pot fi foarte usor puse intr-o lumina proasta daca nu sunt intelese.
Cat despre minunile pe care incercati sa le explicati stiintific... faptul ca un nor poate sa ia orice forma, nu explica de ce apare in fiecare an, in acelasi moment, un nor pe Muntele Taborului. si daca focul se poate aprinde de la sine prin diverse metode, asta nu inseamna ca s-a dovedit automat ca Lumina Sfanta de la Ierusalim asa se aprinde. eu din cate stiu, patriarhul ierusalimului este verificat de mai multe autoritati inainte sa intre in Sfantul Mormant, printre care si evrei (care de 2000 si ceva de ani tot isi doresc sa demonstreze falsitatea acestei minuni). insa nu pe minuni trebuie sa ne concentram, caci minuni multe a facut si Hristos, pe care toti L-au vazut dar nu toti au crezut in El. minunea ni se ofera spre intarire.
Citat:
|
filmul mi-a prezentat niste idei care pentru acei oameni par foarte bine stabilite. de exemplu, se afirma foarte clar, imposibilitatea ca textul Vechiului Testament sa reprezinte o realitate istorica. Sunt dispus sa ma aplec asupra acestui subiect in momentul in care mi se aduce un studiu amanuntit pe tema asta... filmul prezinta doar niste concluzii. este "pentru cunoscatori" ca sa zic asa... :)