Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Ce mai putem face pentru igienizarea arborelui nostru genealogic, pentru iertarea păcatelor înaintașilor noștri ?
Să-i pomenim la liturghii cu parastase cât mai des pe an pe toți cei adormiți din neamul nostru, părinți, bunici, străbunici, după tată și după mamă în line directă până la al patrulea neam. Să dăm de pomană alimente, îmbrăcăminte , bani, etc. și să pomenim numele lor. Adică, milostenia o facem în numele lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și pomenim numele celor morți ai noștri.
|
Da, desi stiu ca mai urmeaza si continuarea (pentru care
eu una iti foarte multumesc), am o intrebare care poate sa ti se para prosteasca: ce fac daca nu am de unde sa aflu numele strabunicilor pana la al patrulea neam si ce fac daca mi se spune din nou ca sunt prea multe nume pe pomelnic, si sa mai tai din ele si sa trec doar 'cu neamul cel adormit" sau sa platesc dublu (asa am patit la sfanta manastire Cernica)? Sa nu te superi ca te intreb, dar experienta ta e importanta, sau poate ai intalnit expusa o asemenea situatie in cartile pe care le-ai citit.