gabriela8 ,
Biblia in sine nu este o carte eretica.Traducerile chiar daca difera in unele cazuri nu schimba nuanta sau esenta frazei.In ziua de azi Biblia este tradusa cu aproximatie.Dar noi in Ortodoxie avem septuaginta si Noul Testament in greceste, ca izvor al Sfintei Carti.Noul Testament a fost scris in mare masura in greceste.Diferenta intre noi si alte secte protestante consta in numarul de carti.Ei au doar 66 de carti , iar noi avem mai multe.Noi avem incluse si cartile deuterocanonice ale VT, pe cand protestantii nu le au.Conteaza intradevar si modul cum este tradusa Sf.Scriptura si scrisa , dar traduceri degenerate nu am auzit decat in secte foarte sumbre.In special toate cultele crestine pun accent mare pe Scriptura, ca fiind cea mai sfanta carte, iar protestantii sau penticostalii o numesc chiar "cuvantul lui Dumnezeu".Despre versiunea Cornilescu pot sa zic ca nu e rea, personal(cred ca am citit-o) mai de mult asta , nu am gasit traduceri pervertite.Oricum , orice neclaritati ai asupra aspectului de "diferenta intre versete" am sa te rog sa le postezi aici.
Doamne ajuta!
Last edited by Danut7; 13.12.2009 at 23:37:56.
|