View Single Post
Vechi 14.12.2009, 08:10:29
OmuBun
Guest

Implicit

Eu zic ca avem cu totul alte motive sa ne temem de UE, in sensul ca ne vor "baga pe gat" multe produse din alimentatia pe care de altfel n-o intalnesti in galantarele tarilor civilizate. Despre cruce, ca simbol, mi se pare o prostie sa luam in serios ce se discuta in Parlamentul Belgiei. Ei n-au decat sa faca ce vor la ei acasa, dar probabil chiar si acolo, unde credinta si mersul la biserica nu mai e demult o prioritate a lumii, traditia nu poate fi stramutata atat de usor. Si ma refer la incapatanarea traditionalistilor, nu neaparat a credinciosilor.
Cat despre simbolul crucii la noi, nu ma tem ca va disparea vreodata. Romanul accepta orice, tolereaza orice, dar in momentul in care "ii interzici" credinta, in numele credintei, iese in strada si nu il deranjeaza sa te condamne la moarte pentru ca ai indraznit deja prea mult! Faptul ca ne-am impuscat conducatorul (care ura institutia bisericii) in ziua nasterii Mantuitorului, poate ca va spune ceva despre razbunarea omului indelung rabdator, care din cauza urii, uita regula de baza: sa nu ucizi!
Reply With Quote