View Single Post
Vechi 14.12.2009, 09:06:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Să vorbim acum mai cu seamă de copiii , pentru că asupra lor multe vin și din cauze atât și atât de diverse. Prin scurte pasaje și scurte povestiri reale, încerc a face lumină cât de cât față de această problmă, dar postările le voi face în timp din motive obiective ce țin tocmai de comprimarea timpului nostru liber întra tât încât nu mai există. Scuze, iertare pentru aceasta !
Deci vorbea ( părintele Profirie ) despre copiii "dezorientați" ai unor părinți "dezorientați". El spunea că acei copí aveau"dezorientarea" aceasta chiar din pântecele mamei lor, întrucât ea nu avusese grijă toată durata sarcinii să aibă o viață duhovnicească, ordonată, adică să fie calmă , liniștită , să se roage și să participe la Sfintele Taine ale Bisericii, mai ales la Sf. Liturghie. Un alt exemplu, la întrebarea :"Ce facem cu copilul nostru care este plin de frică și de stări de nesiguranță ?" Starețul a răspuns :" Voi purtați întreaga răspundere pentru aceasta. Din pântecele mamei lui i-ați creat toate aceste traume psihice pe care din păcate, le va purta toată viața, din cauza relațiilor rele dintre voi". A încheiat Starețul. Fac dragii mei o paranteză , dând exemplul de mai sus și cele ce le voi scrie în viitor pe acest topic, sunt pentru ca într un final fiecare să putem trage concluzile ce se impun . Este Dumnezeu vinovat de cele ce ni se întâmplă ? Dumnezeu ne dă această povară a responsabilității celor săvârșite de neamul nostru ? Dumnezeu dorește și îngăduie boala, handicapul pentru copiii noștri ? De ce mor copiii nevinovați, făr de păcat și care este Voia Lui , pronia Lui până la urmă ? Sunt întrebări extrem de firești, unele, dacă nu majoritatea au legătură cu subiectul acestui topic. Sper ca împreună , lăsând polemicile deoparte , să facem cât de cât lumină. ( Voi REVENI )
În epoca noastră se vorbește foarte mult despre magie. Iată o istorisire a Starețului din cartea lui D. Tastsi "Arhondaric în aer liber" .
< Copilul acceptă energii demonice de temut însă când el este neprihănit nu-l poate deranja vrăjmașul. Când însă copilul începe să nu mai asculte de părinții săi și vrea să fugă de ei , atunci harul lui Dumnezeu se îndepărtează. Trebuie să știți că demonii împing omul pe dinafară , iar pentru ca să pătrundă în lăuntrul lui, trebuie ca omul să le dea un motiv foarte serios, altfel nu pot face nimic. Ca să înțelegeți mai bine aceste lucruri vă voi spune un eveniment caracteristic cu o profesoară de 40 de ani și elevul ei de 15 ani. Evenimentul însuși mi l-a scris acea profesoară în urmă cu puțin timp. Aceasta nu era căsătorită și se îndrăgostise de un băiat de 15 ani , elev la Gimnaziu. Merge deci la un vrăjitor pentru a deveni , chipurile , iubitul ei prin intermediul magiei. Copilul fiind însă inocent , nu a putut vrăjitorul să-i facă nimic, de aceea a sfătuit-o să-l arunce în păcat pe copil, ca astfel să poată prinde magia lui, găsind ușa sufletului său deschisă , și să-i poată face atunci ce va voi. A luat deci pe băiat la casa ei , l-a amăgit cumva și l-a aruncat în păcat. De îndată a găsit ocazia vrăjmașul și a intrat în sufletul lui. Din acel moment băiatul stăpânit de puterile celui rău a ajuns într-o stare de extremă epuizare și lipsit de vlagă, aproape de moarte. Nu mai avea dispoziție nici de a învăța , nici să meargă la școală , nici să mănânce sau să facă altceva. Îmi scrie mie acum ( continuă autorul ) această femeie că-i pare foarte rău pentru copil că se află într-o astfel de stare și-mi cere să mă rog pentru el ca să nu piară. Dacă aș fi avut-o în fața mea , cu toate că n-am pălmuit nici un om până acum , i-aș fi smuls părul din cap fir cu fir pentru răul pe care l-a produs băiatului> . Deci iată cum răul și multe din necazurile noastre și suferințele noastre din această viață pe pământ pot fi pricinuite de aproapele nostru, respectiv răutatea materializată pri invocarea satanei și trimiterea duhurilor diavolești peste noi și familiile noastre cu farmece, vrăjitorii și alte lucruri diavolești. Despre remediul am vorbit ceva mai sus într o altă postare ce face sinteza unei lucrări a Arhim. Ioachim Pârvulescu de la Mănăstirea Lainici. ( Voi reveni )