View Single Post
Vechi 03.03.2007, 02:03:07
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC

IC, incerc sa raspund la ce ai scris tu:

In primul rand: De ce toate Sfintele sunt in fusta si cu capul acoperit? Ti-am dat de inteles ca as fi o sfanta si ca vreau sa schimb lucrurile?

Scopul omului in viata aceasta este sa ajunga la sfintenie. Altfel, traim fara scop si suntem purtati de vant si de val.

Am spus, eu cred ca totul vine din interior si inca nu simt ca acel batic ma aduce mai aproape de Dumnezeu.

Singurii care se pot baza pe simturile lor sunt traitorii, care au o experienta a discernamantului si deslusirii duhurilor. Si chiar si ei nu prea se bazeaza pe simturi, ca sa nu cada in duhul mandriei. Noi, in starea aceasta de incepatori, nu putem sa ne bazam pe simturi. Pai daca nu simti ca vrei sa te rogi nu te mai rogi? sau daca nu simti ca vrei sa mergi la Biserica nu te mai duci? sau daca nu simti sa te duci sa te spovedesti, nu te mai spovedesti? sau daca nu simti sa postesti, nu mai postesti? etc.

Cat despre femeile de acum 100 de ani...si despre tinuta lor. Ce vrei sa facem? Sa dam inapoi si sa interzicem pantalonii? Atunci hai sa interzicem femeilor sa si lucreze, pentru ca datoria lor este sa faca si sa creasca copii si sa tina o casa, nu?

Nu, nu dam inapoi timpul, ci redescoperim in acest prezent valorile crestine ale societatii, frumusetea in care a pus-o Dumnezeu pe femeie. Femeia devine creatoare prin nastere, devine mama trupeasca si sufleteasca, devine marturisitoare a vietii pe care Dumnezeu doreste sa o lase pe pamant. Profesia, pentru o femeie dornica de mantuire, trece clar pe loc secundar.

Tu cum vezi menirea femeii?

Elena

Reply With Quote