Citat:
În prealabil postat de elizabeta
Frate Windorin, broasca cu pricina...sunt eu...se uita lumea ciudat la mine cand invart in mana metanierul...se incrunta lumea la mine si la sotul meu cand ne facem cruce inainte sa mancam...se uita lumea si zambeste ironic daca ne inclinam in fata unei biserici si ne facem cruce.
|
Foarte bine.
Si eu cu sotia ducem o lupta asemanatoare. Insa este tare placuta. Doar ca la mine este putin mai grea.
Uneori, din lene sau impietrire, mai trec peste cate unele de folos. Spre exemplu, am avut momente in care, din pricina ca nu imi dadeam caciula jos din cap, nu ma mai inchinam in dreptul unei biserici. Ziceam in sinea mea ca decat sa mai imi dau jos caciula si sa imi stea parul in toate directiile, spre a ma inchina, mai bine zic o rugaciune in gand. Parintele insa mi'a zis ca mai bine ma inchin cu capul acoperit decat sa nu o fac. Si am luat aminte. Cand nu pot sa imi descopar capul, ma inchin asa.
"Va veni vremea in care toti vor innebuni,
iar cand vor vedea pe cate unul ca nu innebuneste,
vor zice ca acela este nebun,
pentru ca nu este asemenea lor."
Sfantul Antonie cel Mare