View Single Post
Vechi 14.12.2009, 15:39:35
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de theofan Vezi mesajul
Am si eu o problema. Sunt casatorit de aproape un an, si... nu ma simt casatorit. Simt afectiune fata de sotia mea, dar NU o simt jumatatea mea sau o parte din mine. Nu am pacatuit pana la cununie, avem oarecare liniste (mici certuri, firesti), dar nu stiu daca mai trece cineva prin asa ceva. Cum v-ati simtit dupa casatorie? V-ati simtit schimbati? In ce sens? In afara de faptul ca acum avem relatii trupesti, nu simt nicio schimbare la mine, nici in bine, nici in rau fata de perioada anterioara.

Poate e o intrebare retorica, dar... casatoria se invata? In cat timp?
Nici eu nu m-am simtit maritata dupa ce m-am casatorit, poate doar limitarile faceau diferenta cu perioada anterioara. Nici dupa primul an nu ma simteam casatorita. Sudura a inceput sa se realizeze abia cu primul copil, adica atunci cand noi am inceput sa "construim" ceva: "familia, viitorul". Acum, la 12 ani de la casatorie, ma simt foarte casatorita, eu si el suntem ceva cu totul aparte de restul lumii... e minunat asa. Dar a durat vreo 10 ani pana am simtit ca am trecut pragul.

Un citat care mi se pare exceptional pentru astfel de situatii, care apartine lui Camus: "daca vrei sa fie frati, pune-i sa cladeasca un turn, daca vrei sa se manace intre ei, arunca-le graunte". Casatoria in sensul crestin tocmai asta este, o constructie mare, dificila, care necesita munca si colaborare, sacrificii si rabdare.
Reply With Quote