Citat:
În prealabil postat de alexaa
Si eu cred ca ar fi un dezastru. Imi trebuie niste doze mari de rabdare de la Domnul. Asa-i, nu pot sa ii parasesc si sa-i las in necaz. Multumesc mult de incurajare.
eugenserban, noi stam in strainatate, nu avem nici o ruda aici, ce sa mai zic de duhovnic, ca in cea mai apropiata biserica ortodoxa(care e totusi departe) se vorbeste o limba pe care nu o inteleg, ucraineana, desi nu sunt in Ucraina si se slujeste numai in doua duminici pe luna. N-am masina sa ajung la biserica ortodoxa romaneasca, dar stiu ca Dumnezeu este peste tot si ca ne aude rugaciunile oriunde ne-am gasi. Alta metoda e necesara ca sa il ajut pe tata sa termine cu prosteala.
|
Am inteles acum. E complicat.
Atunci singura "metoda" e sa te rogi fara sa te gandesti la nimic, decat la nadejdea in Domnul.
Si sa accepti faptul ca nu o sa poti schimba mare lucru la el, sa iei viata asa cum e. Nu intindeti vorba cu el, nu argumentati, nu-i demonstrati ca aveti dreptate. Nu o sa ia seama la nimic din astea. Si mai suparati-va pe el, mai nu-i acordati atata atentie, puneti-l in fata cu faptele lui, nu-l protejati de ce face rau. Asta e benefic pentru el, in primul rand.
Si neaparat sa faci ceva pentru tine. Sa ai momente de liniste, sa iti faci planuri, sa nu fie toata viata ta cearta cu tatal.
ps. eu sa fiu in locul tau as invata slavona (cred ca in slavona sunt slujbele):)) gaseste-ti o preocupare care sa iti placa si sa fie numai a ta...asa o sa fii mai bucuroasa si tatal tau o sa simta si nu o sa te mai certe atat. La bucurie se raspunde cu bucurie!
Iti doresc numai bine.