View Single Post
Vechi 14.12.2009, 19:53:05
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Draga mea, si familia mea trece de cand ma stiu prin aceste stari prin care trece si familia ta. Intre timp, eu am plecat la facultate departe de casa, desi parintii mei continuau sa aiba o relatie extraordinar de dificila: tata intentionat facea astfel incat sa aiba ceva de reprosat, chiar daca de exemplu furculitele nu erau puse la furculite ci la linguri...

Acum, dupa 7 ani de la plecarea mea, mi-am dat seama ca am cei mai buni parinti, chiar daca doar cand il vad pe tata imi da o stare de neliniste si de nervozitate si imi este greu sa vorbesc frumos cu el, sa il respect. Diavolul asta vrea, sa sadeasca zazanie in familii..trebuie doar sa il biruim

Am intrebat pe ici pe colo ce putem face pentru el, pentru ca efectiv este de nesuportat. Mie imi este mila de el, pentru ca in sinea lui crede ca are dreptate si de asta sufera ca si cum ar avea dreptate...

Am primit inteleptul sfat de a ne ruga pentru el cu rugaciunea inimii "Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-l pe [Nume] " cat de des putem. Inca ne este greu, dar lucrurile s-au imbunatatit. Ultima oara cand am fost acasa, la familia mea, am mers cu ei la spovedit la un duhovnic recomandat de o maicuta. Inainte cu o seara de a merge sa ne spovedim, am luat cate un indreptar de spovedanie si fiecare a inceput sa isi faca o lista cu pacate. Singurul care a iesit de la marturisit cu lacrimi in ochi a fost tata, a zis ca si-a dat seama ca viata este scurta si ca nu stie cand moare. A prins si cateva sfaturi de la parintele, eu cred ca a pus bazele unui bun inceput..

Stiu prin ce treci, gandeste-te ca ai mei nu duc lipsa de nimic si nu au nici o grija si tot se cearta..adica tata se cearta

Sfatul meu este sa te rogi pentru el, sa vorbesti cu surorile tale si mama ta sa se roage si ele cu rugaciunea inimii pentru el, sa mergeti la Sfantul Maslu, sa va spovediti, sa faceti metanii pentru el si sa incercati sa faceti astfel incat sa se spovedeasca si el, sa faceti acasa sfestanie, sa stropiti frecvent cu aghiazma si sa tamaiati macar la inceputul lunii, daca nu la fiecare rugaciune.

Cred ca cel mai important este sa il iertati din suflet, sa va rugati ca sa il puteti ierta, eu sunt convinsa ca diavolul se va rusina daca va vedea dragostea voastra pentru el si va pleca de la voi. Un sfant spunea ca este mai importanta pacea decat dreptatea, deci tine cont si de asta. Propuneti-va sa nu va mai certati cu el. Stiu, este ingrozitor de greu, mai ales ca el cauta scandal, dar daca atunci cand e nedrept tu taci, el chiar daca mai continua, daca vede ca nu are efect mania lui, va tacea. Incearca asta, e greu, dar poti. Roaga-te atunci cand are pofta de scandal, spune rugaciunea inimii, vei vedea ca va da roade pe masura credintei

Din necazurile familiei, mama a iesit ca un om nou, smerit, iar tata sunt convinsa ca isi va da seama ca greseste si atunci se va smeri si el..Cred ca pentru pacatele lor a permis Dumnezeu sa aiba o asemenea relatie lipsita de pace, intelegere, respect, iubire, dar eu mai cred ca toate au un rost, iar daca asta este mantuirea lor, atunci nu pot decat sa ma rog pentru ei, sa le dea Dumnezeu ce stie El ca este trebuincios pentru mantuirea lor..

Doamne ajuta!
Reply With Quote