Alexaa, incearca sa-l ierti. Sunt convins ca si lui ii pare rau pt ca nu are pace in familie.
Am observat ca si eu imi cert copilul fara motiv (de fapt am reactii exagerate pt lucruri de nimic) atunci cand sunt suparata, frustrata, am necazuri etc. Si imi dau seama ca gresesc si imi pare rau. Dar tot copilul meu a gasit o modalitate extraordinara de a iesi singur din astfel de situatii: asteapta sa nu-l mai cert si apoi vine si-mi spune "te iubesc". Sunt intotdeauna uimita si rusinata de felul lui de a rezolva lucrurile.
Alte doua metode de a aplana certuri: 1. ma rog in gand Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu; 2. cer iertare (chiar daca in mod obiectiv nu am nici o vina, nu conteaza), imi asum greselile, fie ele si doar inchipuite de celalalt.
Si pentru ca stiu ca iti este greu, un mic secret: ca sa-ti treaca durerea, gandeste-te in primul rand la durerea altuia (mama ta, sora ta, tatal tau). Asta este mai greu deoarece oamenii sunt egocentrici, dar daca te preocupi mai mult de ceilalti, uiti de durerea ta.
Si foarte important: iarta-ti tatal si roaga-te des pt el. (Eu am observat ca mai repede imi sunt ascultate rugaciunile cand ma rog pt altii, decat daca ma rog pt mine).
|