Citat:
În prealabil postat de andrei25
Gabriela, sa nu incerci SUB NICIO FORMA sa convingi pe cineva ca Biblia Ortodoxa e cea adevarata. Asta e o ispita de la diavol, prin care vrea sa te faca sa cazi in mandrie, si apoi sa te faca sa ai indoieli despre ortodoxie. Crede-ma din suflet, ca am avut si eu ispita asta, si mai cunosc f multe persoane care au facut la fel. NUMAI DUMNEZEU ii poate convinge pe oameni de adevarul Sau. Nu noi, niste pacatosi. Tu atat sa zici: "Noi ortodocsii pastram credinta ortodoxa nealterata si nemodificata de 2000 de ani, si pe langa Sf Scriptura, avem si Sf Traditie." . Cu siguranta sectarii aceia te vor ispiti, si vor incepe sa-ti puna intrebari. Sa nu carecumva SA TE RUSINEZI ca n-ai sa stii sa le raspunzi. Asta e iar o ispita de-a vrajmasului, care vrea sa te faca sa te simti rusinata ca nu stii ce sa le raspunzi, si sa te faca sa crezi ca daca nu stii ce sa raspunzi, tu te afli in ratacire, si nu sectarii. Asta e o ispita ffff subtila de-a diavolului prin care a reusit, sa smulga atatia oameni de la ortodoxie. Daca nu stii ce sa le raspunzi sectarilor, atat sa le spui: "mergeti si vorbiti cu un preot ortodox, si el o sa va lamureasca mai bine". Sa nu intri in discutii cu ei, ca ai sa cazi. Tu de fapt te bati in teologie, nu cu ei, ci cu diavolul care sta in spatele lor, si daca faci teologie cu diavolul, sigur pierzi. Numai bine si Doamne ajuta! ai mare grija!
|
Frumos ceea ce spui si adevarat in mare parte. Dar nu ar fi mai bine sa punem toti mana pe carti si sa studiem temeinic Ortodoxia? Avem scrierile Sfintilor Parinti,Dogmatica Ortodoxa,Istoria Bisericii care ne arata ereziile vechi si noi cu care s-a confruntat Biserica,avem Calauza in Credinta Ortodoxa scrisa de Parintele Cleopa care arata foarte clar cu citate scripturistice veridicitatea,unicitatea si originile Ortodoxiei(eu am postat mult din ea la rubrica:Secte si culte).
Deci sa punem mana pe carti si genunchiul la rugaciune ca sa intelegem cele ce le citim si sa blocam cu brio atacurile tuturor sectarilor.
Nu numai preotii si episcopii sunt soldati ai Lui Hristos,ci si noi mirenii.Deci sa dovedim toti ca suntem madulare ale Bisericii Luptatoare a Lui Hristos si sa aparam Ortodoxia de toti cei care ii vor raul si vor sa ne desparta de ea, si sa ii invatam si sa ii intarim si pe fratii nostrii mai slabi in credinta si in cunoasterea acesteia.
Toti care vreti cartea Calauza in Credinta Ortodoxa si multe alte carti folositoare,dati-mi un PM aici sau pe messenger.
Kiss for all