Deci, daca imi poate cineva explica: cum anume jigneste sentimentele a sute de mii de crestini o lampa cu 8 brate??? Fiindca asta este pana la urma daca nu esti evreu si nu crezi in acest simbol.
Nu stiu care este situatia ina cest moment, dar pana la inceputul celui de al doilea razboi mondial, Chisinaul era populat cel putin 50% de evrei. De atunci s-au intamplat multe, si comunitatea lor s-a imputinat, dar ma gandesc ca tot au ceva membri. Nu merita oamenii aia, locuitori ai orasului, care platesc taxe, muncesc si traiesc in oras sa aiba si ei, asa cum au si crestinii tot timpul anului, un mic simbol al credintei lor pentru doar cateva zile?? Din cate am vazut din poze nici nu era ditamai monumentul... Si pana la urma ce au facut? Au dat foc la vreo biserica? Au scos o cruce si au pus in loc o stea a lui David? Au proclaman ca Republica Moldova face parte din Israel? Care este crima asta asa de grava??
Adica ne plangem ca vai, vai, ne vor fi interzise simbolurile noastre crestinesti in public, si ce tragedie e asta, si ce abuz .... dar cand ai nostri fac exact acelasi lucru, dar cu mai mare violenta, si cu mai mare ura, ne facem ca am uitat ca de fapt suntem in aceeasi oala.
|