Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 15.12.2009, 10:31:53
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Biserica e doar Una.

Eu nu sint fratele tau. Fratii tai sint ecumenistii si necalcedonienii. Cei cu care te impartasesti.

Biserica Rusa a schimbat Traditia incet, in timp, fara intentie si pe nesimtite. Nu a fost vorba de o marturisire in cunostiinta de cauza (cum a fost categoric cazul patriarhiei ecumenice, a bisericii romane si a Greciei in 1923 si 1924 si cu intentia declarata de a deschide cale ecumenismului - vezi scrisoarea lui Metaxakis de convocare a comisiei si declaratiile din timpul lucrarilor acelei comisii), iar atunci cind rusii au realizat faptul (la mijlocul veacului al XVII-lea) si dupa ce s-au consultat cu grecii de la Constantinopol au luat masuri de indreptare.

Nu exista nici un fel de asemanare intre stilisti si rascolnici, cei din urma sint in parte pastratorii unor traditii locale, “foarte rusesti”, aparute si mentinute din ignoranta si fanatism, iar restul sint ne-ortodocsi de-adreptul (cei mai radicali dintre ei nu au nici preoti). Cei care ii recunosc ca ortodocsi pe rascolnicii cu ierarhie nu stiu cum se justifica, nu m-a interesat subiectul.

Patriarhia Moscovei este astazi eretica nu pentru ca asa spun rascolnicii, ci pentru ca a cazut in sergianism si ecumenism dupa venirea bolsevicilor la putere.

Dumnezeu asculta numai de sinoadele care marturisesc ortodoxia pentru ca doar acelea ii fac voia.
apropo de unde sti ce asculta DUMNEZEU???????????
atata timp cat Hristos a stat la masa cu vamesi cu pacatosi si nu cu drepti......mare bucurie e in cer pt un pacatos......!de ce oare ne defaimam noi ca acela e ecumenist si acela e nu stiu cum.....nu putem sa iubim pe toti si sa ne rugam pt dansi.....
ca pana la urma Dumnezeu ii cunoaste inima lui si il va judeca dupa ea si nu dupa cum ni se pare noua
sti ce zicea sf IOAN GURA DE AUR,cand veneau la el crestini zicand ca s au imultit eretici le zicea...vina este a noastra nu alor pt ca noi daca am fi foast mai buni si mai iertatori si mai cu fapte bune nu s ar fi imultit ei......
deci daca vrei sa schimbi ceva incepe cu tine.....