Citat:
În prealabil postat de anthonygeorge
O femeie (casatorita, mama a trei copii) din satul din care locuiesc citea des Biblia si punea dese ori intrebari legate de ceea ce citea preotului din satul meu. In fiecare duminica avea cate o intrebare de pus preotului. Vazand ca femeia nu se mai opreste preotul a spus: femeie da' ce vrei sa ispitesti pe Dumnezeu de tot citesti Biblia...
Iata o intrebare pusa de femeie preotului (o redau asa cum mi-a spus-o). "Parinte, in Biblie am citit ca este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni -Iisus Hristos, cum dar sunt si sfintii si Maica Domnului mijlocitori." Parintele a timis pe cantorul sa aduca Biblia lui si intre timp s-a asigurat ca Biblia femeii este ortodoxa. Femeia (ortodoxa practicanta) i-a aratat unde a gasit (Intaia epistola a Sfantului Pavel catre Timotei 2,5). Citind preotul din Biblia lui la locul indicat de femeie a spus cantorului: "asa o fi daca scrie aici". Femeia a continuat atunci de ce sa ma rog la sfinti. Raspunsul preotului a fost stupefiant: "asa zice biserica si asa trebuie sa faci!" Femeia a mai pus o intrebare la care nu a primit raspuns: dar ce e mai presus Biserica sau Bilbia Cuvantul lui Dumnezeu?
o redau eu in numele doamnei Mihaela Turuican
|
Preotul ala probabil ca a terminat facultatea de teologie cu 5 din 4,50 daca nu e in stare sa explice de ce ne rugam la sfinti.

Asta in caz ca povestea e reala, ma indoiesc ca este.