View Single Post
  #1  
Vechi 15.12.2009, 16:59:35
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Mesaje: 711
Implicit

Am si eu o reteta, dar nu este fenomenala, mancare de linte:
cantitati pentru 2 persoane:
1. un pahar de linte marunta sau medie
2. o jumatate de pahar de orez cu bob rotund
3. o ceapa medie sau mare
4. o jumatate de piept de pui fara os
5. cateva grame de chimen si sare
6. ulei de floarea soarelui

pasul 1: se caleste ceapa, impreuna cu chimenul si sarea, pana cand devine sticloasa
pasul 2: se adauga pieptul de pui taiat cuburi (daca este post si este o zi in care este permis uleiul, se renunta la carne), care se lasa cam 10 minute, la foc mic
pasul 3: se adauga lintea, impreuna cu 2 pahare de apa (volumul de apa trebuie sa fie dublu fata de cel de linte, pentru ca lintea este cam "betiva")
pasul 4: dupa cca 30 minute, se adauga orezul, pentru care mai trebuie cca o jumatate de pahar de apa (aici proportia este de 1:1)
pasul 5: din cand in cand trebuie amestecat, ca sa nu se prinda;
Important: este indicat ca focul sa fie mic, lintea si carnea sa aibe timp sa fiarba...
Nota: la pasul 1, dupa gust, se poate adauga si morcov taiat felii.
Pofta buna!
Reply With Quote