Subiect: Educatia azi
View Single Post
Vechi 03.03.2007, 16:46:46
Catalina Catalina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2006
Implicit

Cum mi-am crescut eu fiul . Andrei este unicul meu fiu . De mic copil i-am citit foarte multe ,povesti ,poezii , legende , iar cand nu mai stiam ce sa-i mai citesc ,inventam eu povesti . Parca il aud ce imi zicea :' Aaaaa ,asta-i inventata , stiu sigur .' Recunostea imediat o poveste inventata . Cand a inceput scoala ,impreuna am invatat siimpreuna am facut lectiile .Cand se uita la desene animate ma ruga sa ma uit cu el ,pt a avea cu cine vorbi despre personajele din desene . A fost si este un copil bun . Niciodata nu a batut vreun copil . Intre noi exista multa comunicare chiar si acum cand are varsta de 22 de ani . Ii cunosc prietenii si prietenele . Stiu unde merge si cu cine merge .
In todeauna i-am cerut sa imi spuna adevarul , spunandu-i ' Pe mine , ma poti minti ,dar pe Dumnezeu nu il poti minti ' . Fa lucruri bune si o sa vezi ca viata ta va fi buna ,chiar daca intampini uneori greutati . Are credinta in Dumnezeu si stie ca Dumnezeu nu il va parasi la greu . Are o gandire moderna , dar nu intrece masura in unele privinte . Ii place muzica buna ,dansul si imbracamintea moderna .
Nu am fost o persoana autoritara cu el . Eu am cautat sa ma ridic la asteptarile lui , adica sa gandesc modern si sa inteleg modul de viata al tinerilor din acesta generatie noua .
Am incredere in el si el in mine . Suntem prieteni pot sa spun . Asta opoate spune oricine care ne cunoaste . Uneori ii mai spun : Fi atent unde te duci ,ce prieteni iti alegi , la ce ora vii .' El imi spune : ' Mami , nu mai sta cu frica ,sti unde ma duc , sti ca eu nu fac rele si ca stau in banca mea linistit . ' Poate multi cred ca mint , dar asta-i adevarul . Comunicare dintre parinte si copil conteaza foarte mult . Trebui sa acordam multa atentie la ceea ce spune copilul ,cat si la modullui de gandire . Nu sa-l criticam cand greseste ,ci sa incercam sa-l facem sa inteleaga ca a gresit si pe viitor sa nu mai repete greseala . Cand este nervos sau vrea sa fie singur (ca au nevoie si de asta ) sa nu incercam atunci sa-l iscodim ,intrebandu-l ce se inampla cu el . Sa il lasam in pace si sa-l supravechem de la distanta ,iar cand vedem ca se simte mai bine , sa cautam prin cuvinte blande sa discutam cu el . Eu cam asa am facut cu fiul meu . Nu stiu cat de bine am procedat , dar sunt mandra de fiul meu , asa cum este .
Reply With Quote