| 
				 Racituri-piftie 
 
			
			Racituri de curcan la care mai adaug si ghiare de gaina care au multa gelatina.
 
 Din o parte de curcan(cu multa piele) se pune la fiert adaugand ;
 un morcov
 o ceapa
 2-3 catei de usturoi
 o foaie de dafin
 Se acopera cu apa 4-5 cm,carnea si zarzavatul,se fierbe la foc mic mai multe ore pana cand ,,zeama ' ' incepe sa se lipeasca de degete, luati cu o lingura si lasati-o sa se raceasca.Scurgeti zeama si pregatiti o capatana de usturoi pisat bine,pe care cand zeama este destul de rece puneti usturoiul si mestecati putin.Cand turnati in ,,bliduri ,este bine sa o strecurati, alegeti cateva bucatele de carne pe care le puneti in blid.Eu mai fac din morcovul pus la fiert niste stelute in 5 colturi si pun tot in blid ,asa ca decorativ. Le pun la rece si daca e prea multa grasime o i-au cu lingura dupa ce sau intarit.
 Pofta buna!
 
				__________________Rugaciunea care-i plansa
 In a lacrimei parau,
 Te sfinteste si te-nalta
 Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
 |