View Single Post
  #3  
Vechi 15.12.2009, 18:52:22
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit Racituri-piftie

Racituri de curcan la care mai adaug si ghiare de gaina care au multa gelatina.


Din o parte de curcan(cu multa piele) se pune la fiert adaugand ;
un morcov
o ceapa
2-3 catei de usturoi
o foaie de dafin
Se acopera cu apa 4-5 cm,carnea si zarzavatul,se fierbe la foc mic mai multe ore pana cand ,,zeama ' ' incepe sa se lipeasca de degete, luati cu o lingura si lasati-o sa se raceasca.Scurgeti zeama si pregatiti o capatana de usturoi pisat bine,pe care cand zeama este destul de rece puneti usturoiul si mestecati putin.Cand turnati in ,,bliduri ,este bine sa o strecurati, alegeti cateva bucatele de carne pe care le puneti in blid.Eu mai fac din morcovul pus la fiert niste stelute in 5 colturi si pun tot in blid ,asa ca decorativ. Le pun la rece si daca e prea multa grasime o i-au cu lingura dupa ce sau intarit.
Pofta buna!
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote