Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 15.12.2009, 19:08:42
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
"Cind erai" stilist aveai mai multa decenta.
Bine fratele meu!

Citat:
Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu a fost stilist, ci zelot, asa ca si cei din Athos care nu comemoreaza Patriarhul eretic. El nu a slujit niciodata dupa Stilul Nou (nici atunci cind tinea de manastirea romanesca din Tara Sfinta), iar cind Patriarhul Nicodim a murit in 1948 a refuzat sa-i faca slujbe de pomenire pentru 40 de zile dupa cum e datina la moartea unui patriarh, tocmai din cauza ca acela a persecutat stilistii in Romania.
Ai dreptate!

Citat:
Spui ca a fost cu Patriarhia Romana pina la moarte, dar scrisoarea la care faci trimitere este chiar scrisoarea de “adio”. In 1952, dupa ani de necazuri a intrat in Manastirea Sf. Gheorghe din Valea Hozeva a Patriarhiei Ierusalimului. Un an mai tirziu s-a mutat in chilia schitului Sf. Ana din apropiere. A fost ingropat acolo, iar 20 de ani mai tirziu a fost dezhumat la insistenta si cu sprijinul “stilistilor” din America, iar trupul neputrezit ii odihneste si astazi tot acolo, la manastirea de la Hozeva.
Eu cred ca n'ai citit scrisoarea. Nu inteleg cum ai ajuns tu la concluzia de "adio". Ceva mai "clar" nu ai? Undeva unde sa scrie clar ca nu'l mai comemoreaza pe Patriarh sau, ca BOR nu mai are Har!
Reply With Quote