Citat:
În prealabil postat de andrei.ierom
Cu mult drag, Cristian Stefan! Marturisirea ta de credinta mi-a mangaiat inima. Crede-ma, titlul de BOSS pe care il afisezi are darul sa te duca in eroare. Si daca mai adaugi si expresii de genul: "n-are rost sa mai pedalam..." suntem departe de limbajul masurat si cuminte al Scripturii. Daca mai luam in consideratie o formulare de felul: "Dumnezeu nu ne-a cerut nici un fel de jertfe in numele credintei", imaginea e completa. Psalmul 50 zice: "Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit..." Ca doar n-a afirmat nimeni ca sora Irina a fost adusa jertfa!!!
Dar anonimele sunt anonime. Daca schimonosim sau ascundem numele de botez e ca si cum am ascunde calitatea de crestin.
Punctul meu de vedere in legatura cu Tanacu l-am expus mai sus. Cred ca l-ai ignorat si ai sfarsit cu inceputul. Este pe aceasta pagina.
Inca o problema: mai cunoasteti un caz SIMILAR cu cel de la Tanacu in istoria crestinismului romanesc?
Daca doriti, va invit la manastirea unde traiesc pentru a ne cunoaste mai bine. Cu respect, ieromonah Andrei.
|
Acum in minte nu-mi vine un alt exemplu, dar nici nu m-am concentrat poate suficient.Referitor la Psalmul50, da ai dreptate, dar nu cere jertfa umana. Duhul umilit,inima infrinata si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Acest Psalm il citesc cam de 4 ori pe zi, facind parte din rugaciunea de dimineata si in Acatiste si Paraclise ale Maicii Domnului si in altele. Scuza-ma dar chiar peste 5 - 10 minute trebuie sa-mi spun rugaciunile de seara asa ca trebuie sa ies de pe forum .Revin miine dupa ora 13. O noapte cit mai placuta !