View Single Post
Vechi 16.12.2009, 22:34:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nu putem fi de acord cu ceva, dar asta nu inseamna ca reactionam, depasind legile statului in care ne aflam. As fi inteles reactia daca vroiau sa puna menora aia pe vreo biserica. Parcul e spatiu public, si au avut tot dreptul legal sa o faca. Ca litera legii e buna pentru fundamentalisti doar cand e de partea lor, e un lucru stiut.

Miha - anca, locuind intr-o tara scandinava, ma asteptam ca ideea de toleranta sa iti fie mai familiara. Se pare ca m-am inselat.

Si cam ce crezi ca i se va intampla preotului ala? Cam ce li s-a intamplat si preotilor BOR care au fost informatori cu acte la Securitate. Nimic. Uratenia gestului facut ramane.
Draga konijiro, eu fiind ortodoxa, nu sunt pentru toleranta, care din cele invatate pe acest forum inseamna mai mult indiferenta decat iubire de aproapele; ci sunt pentru ingaduinta. Tocmai de aceea am sugerat, ca la acordarea aprobarii din partea Primariei ar fi trebuit sa se intrebe si Biserica Ortodoxa, chiar daca acum face pe niznaiu, daca acel insemn religios nu deranjeaza majoritatea populatiei; in sensul de a-i gasi un loc potrivit, asa cum s-a si gasit la monumentul holocaustului. Nici ca se poate loc mai potrivit pentru menora. Si atunci toata lumea ar fi fost multumita.
Acum in acel oras exista un monument al holocaustului si o menora, care aminteste de Hanuka. Sa asteptam sa vedem ce urmeaza...

Si pentru ca amintesti ca traiesc intr-un oras scandinav, vreau sa-ti spun ca aici in centrul oraselor vei gasi ceea ce e tipic istoriei, culturii si religiei tarii: vei gasi monumente istorice si biserici protestante. Exista desigur si sinagoga, dar veche. Iar pentru obtinerea aprobarii pentru o moschee se lupta unii de zeci de ani... Asa ca vezi...
Reply With Quote