View Single Post
Vechi 16.12.2009, 23:48:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Treaba unui primar bun e sa gaseasca o solutie legala. Inainte de a incerca sa multumeasca pe toata lumea, treaba primarului, ca a oricarui alt cetatean, e sa respecte legea statului in care traieste. Punct.

Confunzi conceptul de lege cu "vointa poporului". Nu e acelasi lucru.

Repet: nu cand e vorba de religie. Nu in ziua de azi. Eventual in Evul Mediu. Been there, done that. Nu mai vrem.

Cred ca nu intelegi conceptele de "toleranta" si "drepturi egale". Toleranta nu inseamna o chestie gen: "da bai, te tolerez, e OK, dar ascunde-te si tu cu menora aia, sa nu o vad, dar sa stii, eu te tolerez si te respect!"

Toleranta implica egalitate.

As vrea sa nu confundam prostia galagioasa cu curajul. Ce curaj? Imi spui si mie ce au riscat oamenii aia? Sunt convins ca au ajuns acasa convinsi ca au un loc asigurat in Rai, ca le-au tras-o la jidani. Fiecare barbat a plecat de acolo simtindu-se ca un mic Stefan (adica si mai mic decat Stefan, care era mic oricum)

Aha, am inteles, actiunea a avut caracter preventiv. Au vazut ei planul secret. Sunt sigur ca evreii asta au zis: fratilor, mergem pe burta cu menora, si daca nu ne-o luam dupa ceafa, sambata viitoare ii mutam pe moshi cu tot cu mesele lor de sah si cladim o sinagoga. Noroc cu popa ala vizionar, datorita lui au unde juca pensionarii sah.

Pai da. E o vorba in Moldova aia toleranta: "daca nu curge apa de la robinet, sa stii ca au baut-o evreii". Nu, nu suntem popor antisemit, toate proverbele astea anti-evrei sunt adoptate. De la altii. Antisemitii naibii.

Pai ortodoxia chiar e o minoritate, pe plan mondial. Problema e ca prea putini oameni calatoresc, si si mai putini pot trage concluzii dupa ce calatoresc.
Nu ma mir ca nu ajungem la o intelegere...
Reply With Quote