Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 17.12.2009, 01:23:17
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Deci Sfantul Kuksa de Odessa cu sfinte moaste nu e sfant? Sfantul Luca al Crimeei nici el nu e sfant?
Au fost acestia trimisi in Gulag si au murit acolo sau au tinut ei de Biserica Catacombelor din Rusia? Daca nu, atunci raspunsul meu e NU pentru ca Biserica lui Stalin, chiar daca are taine valide de la KGB, nu face sfinti nici in lumea asta, nici in cea a nevazutelor!

Citat:
În prealabil postat de Antoni0
Intre ROCOR si PM a fost o schizma simbolica, in nici un caz definitiva.

Uite ce zice Parintele Serafim Rose:
Anatema impotriva ecumenismului din 1983 a fost semnata de toti episcopii ROCOR. Patriarhia Moscovei era implicata pina in git in miscarea ecumenista, iar, daca nu ma insel, in 1969 chiar a comunicat ca este permisa impartasirea la romano-catolici in lipsa unui preot ortodox. Cum putea fi ROCORul in “schisma simbolica” cu cei pe care i-au anatemizat, cred ca numai tu poti sa explici! Si as fi curios sa aflu si unde in invatatura Sfintilor Parinti scrie ca ereticii anatemizati au Har Mintuitor.

Pr. Rose a facut acele afirmatii inainte de 1983. In ROCOR existau si destule alte voci care sustineau exact contrariul. Pina la urma conteaza consensul la care s-a ajuns in 1983.

Citat:
Vezi ca ai uitat de Sinodul lui Kyrkos.
E o chestie de interpretare. Am citit enciclica lor din 2008. Acolo “condamna si pune sub anatema” ecumenismul si al noului, si al vechiului calendar. Apoi doar “condamna”, si urmeaza un pomelnic cu de toate pentru toti.

Citat:
Deci cand "ecumenistii" va arata negru pe alb ca si voi aveti bube nu e bine. Dar cand voi, aratati cu degetul atunci e ok. Interesant lucru!
Nu am nici o retinere sa-mi arati “bubele” (intotdeauna am discutat deschis cind am fost intrebat), dar mi se pare de prost gust sa o faci de parca tu ai fi curat cind esti plin de furunculi purulenti.