View Single Post
Vechi 17.12.2009, 14:10:20
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Stai linistit, fratele meu mai mare!!! Sa nu te temi niciodata, cel putin nu in privinta mea, ca te-as putea judeca sau respinge vreodata. Chiar daca ti se pare ciudat, intr-o oarecare masura, te inteleg. Si te admir pentru zelul tau, desi trebuie sa recunosc - si asta cu toata dragostea ce ti-o port in Hristos - ca uneori ranesti oameni care-mi sunt dragi (vezi Noesisaa sau Cristiboss). Si nici macar atunci nu ma supar pe tine, pentru ca pur si simplu nu pot, dar sunt, ce-i drept, amarata...asta-i tot.

Si acum, ca sa nu raman datoare, o sa citez anumite fragmente din postarile mele, pentru ca sa-mi fac datoria si sa-mi spal pacatele referitoare la lipsa descrierii:
-Sunt botezata ortodox (daca nu va plictisiti si chiar va intereseaza, o sa va si spun cum s-a intamplat), dar am fost crescuta in religia catolica (romano-catolica). M-am casatorit in biserica ortodoxa (in virtutea botezului) cu un baiat foarte foarte bun, practicant ortodox cu-adevarat si care, cu multa blandete, imi explica multe lucruri."

-"Un lucru insa stiu - parintii mei (Dumnezeu sa-i ierte) m-au educat in dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Din pacate, din vina mea si doar din vina mea, nu traiesc la inaltimea invataturii pe care mi-au dat-o.
De la preotul copilariei mele (catolic, Dumnezeu sa-l ierte) am invatat delicatetea fata de semeni, nu din vorbe doar, ci din exemplul lui personal, am invatat importanta inegalabila a sacrificiului Mantuitorului nostru. Tot de la acest preot am invatat s-o iubesc, de fapt s-o ador pe Preacurata Fecioara Maria. Din viata Sfantului Anton de Padova si a Sfantului Francisc am invatat ca saracii sunt dragi Domnului si ca trebuie tratati cu foarte mare consideratie. Datorita acestei educatii sunt acum ceea ce sunt!!!"

-"Cand s-au casatorit parintii mei, niciuna dintre familii n-a fost incantata - bunica mea din partea mamei a fost foarte atacata de alegerea mamei mele, "cum, te mariti cu-n papistas, cu un pagan?" La fel, bunica din partea tatalui meu a comentat negativ evenimentul "Dar bine, draga, n-ai gasit si tu o fata catolica, ce ti-a trebuit fata asta de la tara?" Dar casatoria lor a dainuit pana la moartea tatalui, au avut de infruntat singuri o multime de obstacole, primul lor pat a fost o saltea donata de o familie de prieteni, primul meu patut a fost un ... fotoliu, iar de-a lungul anilor, parintii mei au ajutat foarte mult ambele familii - pe fratii si surorile mamei i-au tinut la liceu, iar pe batrana bunica din partea tatalui au ajutat-o financiar pana in ultima clipa. Si in tot acest timp, au inghitit jigniri si insulte, pe care le-au rabdat ca adevarati crestini, desi inima lor era franta...
...dar dragostea lor a biruit..."

Cred ca ajunge, asta ca sa nu te plictisesc...
Ce-i drept nu m-am plictisit si ...uneori ma gindesc ca ti-am ranit prietenii, dar sa nu uitam ceea ce am spus eu insami despre mine ca scop. Ba,acum citeva zile ti-am si dat dreptate ca cristi are un suflet ...,,ca de copil" iar noessisa este tare draguta si politicoasa incit replicile mele sunt cu adevarat de neinteles. Uneori si eu cad pe ginduri ... si nici macar nu mi-am permis sa spun ce fac ei ...prietenilor mei, ca sa zic si eu asa. Dar de , nu-mi mai fac nici o grija pt. ca : ,,Aproape este Domnul de toti ce-i ce-L cheama pe El, de toti ce-i ce-L cheama pe El intru adevar," (Ps144/18). Mai mult de atit ...ce ?
Reply With Quote