mi-a placut blogul parintelui Stephen. din pacate catolicii si protestantii sunt eretici, dar daca le-o spunem in fata, plini de ura, nu rezolvam nimic. A venit odata la Sfantul Siluan un ortodox care mergea foarte des in vest, in medii neortodoxe, si vorbea cu oamenii de acolo. Sfantul l-a povatuit sa asculte linistit cuvintele lor, sa le vorbeasca cu blandete, dar tot cu blandete sa le spuna "frate, imi pare rau, dar aici, aici si aici gresesti. Asa trebuie sa procedam si noi. Numai sa vorbim, sa nu ne fie frica sa marturisim. In momentul in care te-ai asezat cu un catolic la discutie si nu incerci deloc sa schimbi ceva in el, sa il faci sa-si puna intrebari (cu blandete, desigur), inseamna ca din momentul ala ai relativizat tu Adevarul, in sufletul tau. Suntem azi atat de "deschisi" dialogului fara directie, cu toate ratacirile religioase ale acestei lumi, pentru ca nu mai credem noi, in sufletul nostru, in adevarul Bisericii lui Hristos. Sa vorbim cu cei din afara Bisericii precum am vorbi cu un prieten drag care s-a ratacit, urcand muntele. Si toate cu "duhul blandetii" cum spune apostolul. Doamne ajuta!
|