Citat:
În prealabil postat de suntanar
Vai ce au putut sa-mi auda urechile,sper din tot sufletul ca tu nu esti crestin.Noi,caini si porci,cine te-a invatat sa vorbesti asa?Nu inteleg de ce vorbesti la persoana a doua.Eu sunt roman si crestin ortodox.
Incearca sa faci diferenta intre perioadele cand israel a gresit in fata lui Dumnezeu si El l-a certat si planul complet al lui Dumnezeu cu acest popor.
Daca Dumnezeu ar tine ura impotriva fiilor Sai pentru fiecare greseala,asa cum ai dat tu exemplu,inseamna ca pe noi,ortodocsii ne-a scos demult de la inima Sa pentru cum am murdarit sfanta credinta cu pacatele noastre.Dumnezeu s-a maniat pe Israel,in sfarsit Dumnezeu scrie clar ca israel se va mantui,in afara de cativa,care il vor instaura pe Antihrist.
Iata ce zice Domnul:
"Chiar de ai fi risipit de la o margine a cerului la cealalta margine a cerului,si de acolo te va aduna Domnul Dumnezeul tau si te va lua si de acolo si te va aduce Domnul Dumnezeul in tau in pamantul in care l-au stapanit parintii tai si-l vei lua in stapanire si te va face fericit si te va inmulti mai mult decat pe parintii tai" (Deuteronom 30:4-5)
"Dupa cum am adus asupra poporului acestuia acest mare rau,asa voi aduce asupra lor tot binele pe care l-am rostit pentru ei" (ieremia 32:42)
|
Planul lui Dumnezeu cu Israel?Nu vad de ce ne-am raporta la Israeliti pentru ceea ce au fost unii drepti, sau au fost ei in zilele bune sau ceea ce se va intampla cu ei.Lucrurile stau in felul urmator, Israel in zi de azi nu-l recunoaste pe Hristos, cel care a fost Domnul si primului Legamant,pe care ei l-au calcat.Deci oricine tagaduieste pe Fiul, tagaduieste si pe Tatal.Israelul e apostat.Adevarat se va mantui in vremurile de pe urma, si pana atunci s-a mantuit doar ramasita din ei.Dumnezeu mantuieste pe cine vrea nu sunt eu Dumnezeu si nici anti-semit, dar sa nu exageram.Pana atunci noi suntem poporul lui Dumnezeu, Biserica.Gestul de instigare si rautate in primul rand a fost al celor care in pofida protestelor oamenilor au plantat menorah aia langa statuia lui Stefan cel Mare.