Vad ca iti place Feynman:
"Pot să trăiesc cu dubii, incertitudini și neștiință. Cred că e mult mai interesant să trăiești așa decât să ai răspunsuri ce pot fi greșite."
"Dumnezeu a fost inventat pentru a explica mistere. Dumnezeu este întotdeauna invocat în explicarea acelor lucruri care nu sunt înțelese. Când în sfârșit descoperi cum funcționează ceva, ai luat niște legi de la Dumnezeu; nu-ți mai trebuie. Dar îți trebuie pentru alte mistere. Așa că îl lași să creeze universul, fiindcă n-am deslușit asta încă. Îți trebuie ca să înțelegi acele lucruri ce nu crezi că pot fi explicate prin legi ale naturii, cum e conștiența, sau întrebări legate de viață și de moarte. Dumnezeu este întotdeauna asociat cu ceea ce nu înțelegi."
"Fiul meu urmează un curs în filosofie, iar azi noapte ne uitam la ceva de Spinoza și acolo erau cele mai copilăroase raționamente! Erau toate aceste atribute și Substanțe și alte nonsensuri și ne-am apucat de râs. Cum am îndrăznit? Iată-l pe acest mare filosof olandez și noi râdem de el. Ne permitem pentru că nu are nicio scuză. În aceeași perioadă a trăit Newton, a trăit Harvey care a studiat circulația sângeului, au trăit oameni cu metode de analiză prin care s-au făcut progrese.
Poți lua orice afirmație a lui Spinoza și s-o inversezi, și nu-ți dai seama care descrie corect lumea"
Last edited by topcat; 18.12.2009 at 00:25:21.
|