View Single Post
Vechi 18.12.2009, 06:12:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Tot respectul pt. dom' profesor Ilie Badescu, pt. ziarele si lucrarile dumnealui dar probabil ca prost alese pasajele . Este greu de acceptat ca un profesor universal nu stie ca marile familii nobiliare , romanesti sau nu ,erau macinate de ,,eroziunea morala" a pacatelor grele si ca exemplul castelor binecuvintate este unul gresit ales . In familia Musatinilor sunt suficienti tradatori de neam si cazuti de la dreapta credinta(prin faptele lor si nu prin declaratia bisericii) criminali si desfrinati versati, bastarzi, etc . Din letopisete stim ca insusi marele Stefan a avut peste 40 de bastarzi , dar de ce a voit D.zeu sa fie trecut in rindul sfintilor ...este o taina in esenta ei . Familiile Balenilor, Cantacuzinilor, Basarabilor, Brincovenilor asemenea sunt . Pai ce facem cu istoria, sau pe asta nu o mai citim ? sau o dam temporar la cos ? sau poate printro cosmetizare inspirata proferam teoria ariana(brahmana) a castelor indiene si a binecuvintarii garantate astfel.
Nu mai vorbim de faptul pe care-l stim cu totii , sau cei mai multi, ca Mintuitorul in mod special a ales pe cei fara nume si renume ba din contra , pe cele ,,proaste" si neinvatate tocmai pt. a-i rusina pe cei de cinste si renume formal total departati de duhul lui D.zeu. Dumnezeu a ridicat sfinti de acolo de unde doar singur a stiut de ce, pt. ce si cum .
Facind o comparatie cu gindirea teologica structurata si schematizata si fortind o comparatie putem spune ca aceasta teorie a familiilor binecuvintate si a celor prigonite ( in esenta f. asemanatoare cu cea a castelor)este cel mult o ,,teolegumena" dar nu o ,,dogma" .
Dar eu propun sa mai cauti frate material documentar ca poate pina la urma vei reusi cumva sa fi chiar contra Mintuitorului , care a spus clar din care motive patimeste omul in lume(de aici le-am invatat si eu !) , tu ascunzindu-te cu alte pareri in spatele nu stiu caror autori desvoltind doar o situatie particulara .

Si daca pina acum nu am fost clar ma repet si-ti spun cu dragoste frateasca ca eu nu am nimic cu tine (afirm ca si tine acelasi lucru), sa nu intelegi asta pt. ca este gresit , nu astept raspunsuri , binecuvintari sau prietenii formale,eu am treaba cu substanta , adica cu ceea ce postezi .Munca eroica este buna cind are o finalitate clara si precisa la tema aleasa. Spor binecuvintat in continuare !
Reply With Quote