Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 18.12.2009, 09:23:51
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001
Sectantii invata de la Cornilescu!? Parca era de la Miler sau White invatatura?!?
Domnule văd că nu ești doar îngust ca optică, dar ești și grandoman. Nu doar secta în care ai fost îndobitocit tu există pe lumea asta (respectiv secta fondată de Miler și White, secta adventistă). Pe lângă adventiști mai există și alte secte fiecare cu "ofertele" ei doctrinare și specialitățile ei mai mult sau mai puțin atrăgătoare și cu profeții ei mincinoși.

De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc.
Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți?

Citat:
Omule, cel putin el a pus Biblia in mana poporului, dezlegand limba arhaica si lasand sa se inteleaga esentialul. Deci limbaj fin, usor de urmarit si universal. Ea nu este Biblia Baptistilor ci Cuvantul lui Dumnezeu.
Cine a spus că biblia Cornilescu e biblia baptiștilor? Nu este Biblia baptiștilor, ci este biblia realizată după canonul lui Luther, nu după cel apostolic și este folosită de toate ereziile neoprotestante din România, nu doar de baptiști.

Citat:
Voi fara Biblia tradusa de voi va pierdeti.
Nu mai spune. Cred că nu am auzit până acum ceva mai hazos, deși au fost mulți sectari reduși, de factură adventistă pe aici. Atunci cum de am reușit să existăm până a luat naștere secta voastră, și cum se face că există sute de pastori neoprotestanți în România care preferă Biblia ortodoxă, nu ce a lui Cornilescu?