View Single Post
Vechi 18.12.2009, 11:27:28
antoniap
Guest

Implicit

Mai ce moldoveni nesimtiti! Auzi acolo! Au indraznit sa darame o menora evreiasca! Chiar asa? Ca doar ei n-au plasat-o chiar intamplator acolo, ci cu un scop! Daca aveau bun-simt, moldovenii trebuia sa-si mute statuia lui Stefan cel Mare!!! Chiar nu le e rusine sa sfideze poporul evreu?! Antisemiti ce sunt! Si xenofobi! Si inapoiati si fundamentalisti!!! Si, si, si... (Glumeam.)

Mai ziceti fratilor, ca-mi place. Eu cred ca cine a amplasat menora respectiva acolo trebuia sa se gandeasca si la urmari. Gata, nu mai are rost sa discutam. Normal ca unii vor sa domine, altii sa se apere. Fiecare-si apara punctul de vedere, gasindu-si fiecare o idee de care sa se lege pentru a-si apara INTERESELE. Caci e vorba de interese.

Odata acceptata menora respectiva acolo, ar fi inceput comemorarile religioase acolo si s-ar fi sugerat acelorasi autoritati sa fie mutata statuia lui Stefan cel Mare, ca doar traim in Europa si aceasta deranjeaza. Fireste tot pentru a da dovada ca moldovenii nu sunt fundamentalisti, xenofobi si antisemiti. Iar daca romanii ar fi facut apoi comemorari religioase langa statuia lui Stefan cel Mare, ar fi interpretat aceste manifestari ca un act antisemit, caci se afla langa menora lor!!!

Admir patriotismul evreilor. Ii admir ca sunt mult mai uniti ca romanii si isi cunosc foarte bine interesele. Numai ca atunci cand interesele lor se ciocnesc cu ale altora iese...omleta! Iar acum faptul e consumat. Fericire tuturor si cat mai putine ciocniri! Dar admir in primul rand verticalitatea moldovenilor, in calitate de crestina si de romanca. Buna convietuire presupune ca fiecare sa respecte si drepturile celuilalt.

Situatia aceasta seamana cu cea ilustrata in povestea Cuiul lui Pepelea. Daca merg la tine in casa si-ti cer voie sa bat un cui in casa ta, apoi vin si-mi atarn haina ori de cate ori poftesc acolo, inseamna ca intentia initiala nu a fost curata, oricat de europeni am fi.
Reply With Quote