Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Ia ghici!
In biserica ortodoxa interpretarea Evangheliai se face din doua puncte de vedere : literal si alegoric. Literal nu cred ca este o problema in a intelege textul doar daca ajungi sa faci raportul dintre ,,sfinte" si ,,margaritare" ca si dintre ,,cini" si ,,porci"...fara insa a desconsidera tilcuirea parintilor consacrati . La interpretarea alegorica este ceva mai greu dar tot sfintii parinti ne scot la lumina, de exemplu sf. Ioan hrisostom . Apreciez insa alegerea acestui pasaj pt. pilda sa si pt. propunerea spre discutie in contextul forumului ... cit de folositor este ! Dar de la vorba la fapta este un luuuung drum ! Mai sunt de amintit si consideratiile didactice , pedagogice, ale temei , ale intentiei nedisimullate dar pe acestea sa ne facem ca nu le-am vazut !!
|
De ghicit... pot sa tot ghicesc muuuult si bine. Dar nu cred ca este relevant ce cred eu, din pacate. Mie chiar imi trebuie un raspuns, si asta pentru ca am impresia ca asta am si facut, prin faptul ca am facut publice anumite trairi personale, sau ale familiei mele...
Si da, se cam arunca pe forum si cu cele sfinte, si cu margaritare, din pacate........