Ce mult ma bucur ca-mi raspunzi, Windorin!
Am citit ce-ai scris si m-am cutremurat - inseamna ca eu sunt o adevarata criminala, pentru ca am facut tot ce-ai scris tu ca nu trebuie sa facem:
Citat:
În prealabil postat de windorin
Eu inteleg asa! Intalnesc un om hulitor, care ia totul la misto, care ia totul in batjocura si in ras. Cred ca a vorbi unuia ca acesta despre Fecioara Maria si despre Intruparea lui Hristos, despre Sfintii Martiri si despre alte asemenea "margaritare" nu ar insemna decat sa dau prilejul aceluia sa isi bata joc de acestea.
Prin urmare nu intotdeauna se cade a vorbi de cele sfinte oricand si oricui, ci doar atunci cand simtim ca Dumnezeu ne impinge sa o facem sau cand vedem un om aparent dornic de a primi un asemenea cuvant. (Apostolul Filip, cand a intrat in vorba cu femenul etiopian (Faptele Apostolilor) nu a facut'o la intamplare, ci mai intai a observat ca acela citea din Sfanta Scriptura.)
|
Am vorbit de Preasfanta, si vorbesc in continuare, vorbesc si de sfintii mei dragi care m-au ajutat si continua sa ma ajute (unii dintre ei fiind considerati - atentie! - "eretici"), il porpovaduiesc pe parintele Arsenie Boca oricui ma asculta etc etc etc......
Citat:
De asemenea, gandurile noastre sunt margaritare. Nu le putem destainui oricui, ci doar duhovnicului si celor apropiati.
Sfantul Serafim de Sarov spune: "Abia daca gasesti un om din doua mii caruia sa ii destainui inima ta."
|
Si aici am gresit... am destainuit experiente foarte personale...
Ce mai pot sa fac?.............