View Single Post
Vechi 18.12.2009, 22:27:10
Eminescus Eminescus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
As dori sa va rog, in mod special pe cei care au studiat teologia(geo.nektarios, windorin,etc.) sau mai ales daca avem si preoti pe forum asa cum banuiesc, sa ma ajutati cu informatii despre ceea ce stiti in legatura cu acest subiect.
Cum se poate sa se mosteneasca peste generatii anumite pacate sau blesteme, de ce oameni - copii nevinovati trebuie sa plateasca pt. pacatele parintilor - si pana la a cata generatie? din unele surse am inteles ca 3-4 generatii, din altele ca 9 generatii, cineva a citit undeva in scrierile parintelui Arsenie Boca ca daca cei care s-au nascut nu le-au putut purta (?) pana la 3- 4 generatii se continua lantul pedepselor pana la a 12 generatie(?) sau pana cand se pot izbavi acestia si cei din-naintea lor.Dar cum, in ce mod? Inteleg ca indeplinind poruncile legii lui Dzeu in ortodoxie, dar trebuie sa mai faca si ceva in plus, ceva special, rugaciuni, slujbe?
Parerea mea e ca (desi nu am studiat teologia sau nu cred in biblie cuvant cu cuvant asta ce denota faptul ca nu sunt 100% crestin ca toti ceilalti) pacatele difera si se gradeaza pe baza de gravitate si contiinta. sunt oameni care au comis pacaturi dar care nu mai tin minte ca le-au comis sau pur si simplu nici nu au conceput ca ele ar fi pacate.

tinand in vedere aceasta tema...este greu sa crezi sau sa atingi un punct culminant unde fiecare din oamni sa creada in aceleasi lucruri scrise si par-scrise de-alungul anilor in biblie, koran sau ma rog eu stiue ce document stintific si regligios.

credinta ea insasi ne lasa sa facem alegerile noastra in concordanta cu speranta si adevarul absolut. fara aceste doua din urma credinta intr-o anumita tema religioasa (cum ar fi pacatele expuse de la parinti la copii sau copii pacatosi din vina si motivul parintilor) numai are esenta umana sau logica de gandire apropiata constintei umane.

trebuie sa intelgeti ca inainte ca sa stim ca acolo sus pe deal e o biserica si ca acolo langa noptiera este o carte a lui Dumnezeu numita Biblie si ca parintii tai (sau ai mei) sunt crestini...mai inainte de toate aceste descoperiri al unui copil, copilul s-a nascut cu aceasi capacitate spre a cunoaste, as construi o speranta si a putea in a face alegeri mentale pentru a beneficia material si spiritual.

Nu exista nici un document care sa schimbe simtamintele umane al oricarei fiinte de pe planeta intr-un scop decisiv si persistent pentru a se impune unori legi sau reguli ne-simtite sau cunoscut de catre acea fiinta.

Sper ca ti-am raspun in acest fel la intrebare.

Aici voi incheia prin a face o remarca "pedepsirea pacatosilor" nu este un adevar divin ci o solutie umana spre a face pe alti oameni sa-si mentina capacitatea de gandire si sa memoreze ca pacatele sunt interzise.

Acuma daca stam sa ne gandim logic si pacatele alea (saracele de ele) care sunt in-listate in cartea sacra (Biblia sfanta) nu sunt nici ele 100% corente cu logica noastra.

Spre exemplu eu cred ca a minti are tot una cu si a fura. De ce? Foarte simplu...gandul ca vei fura este un gand care are in scop sa denigreze orice fel de constinta spre a lasa sa fie ci dinpotriva...a lua. Daca a minti est si vine tot dintre gandurile constiintei noastre atunci de ce sa nu credem ca a savarsi o fapta mentala nu este acelasi lucru cu si cea materiala.

A vrea sa omori pe cineva vine mai intai in minte si apoi se parcurge fizic. Dar...daca in acest interval fizicul nu actioneaza.....poti tu oare denigra sau hotar ca acel gand nu este pacatos ...sau ca este mai mic ca facand fapta fizica ?

Raspunsul meu este nu. A fura sau minti este si vine din aceasi unda de pacat. Ca ele sunt 2 pacate si bazate pe diferite porunci scrise in Biblie denota perseverenta scriitorului spre a face cunoscuta ce nu trebuie comis. Dar esenta...esenta (biata de ea) a pacatului...este si vine dintr-un punct divin unde nu poate fi scris pe hartie sau facut public...decat numai celor care gandesc si simt.

Un craciun fericit tuturor!

Dan Stancu din Canada.
www.burlingtoncomputers.ca
Reply With Quote