View Single Post
Vechi 04.03.2007, 18:05:12
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Si atunci este mai bine sa mergem in fusta lunga, batic, sa pastram traditia pentru a poza in bun crestin si in momentul in care iesim din biserica sa dam cu picioru unui caine de pe strada, sa barfim pe cele care nu au venit in batic si fusta etc? Sau sa mergem decent(fiecare cum simte) pentru ca in fond nu mergem la Biserica sa aratam celor din jur cat de smeriti suntem, mergem pentru noi.
Si daca este pacat sa porti ca barbat parul lung,(banuiesc ca si viceversa, este pacat ca femeie sa ai parul scurt), iar ca femeie sa te epilezi(am mai auzit si absurditati in acest gen)....chiar nu stiu ce sa mai zic. Mi se pare absurd
Exista o parabola cu camila intrebata daca-i place mai mult la deal sau mai mult la vale. Camila a intrebat la rindul ei daca drum drept nu mai exista! La tine erzbet se pare ca nu exista decit extreme. Daca porti fusta dai in ciine, daca porti fusta pozezi doar,daca porti fusta birfesti....Oare nu-i posibil sa porti fusta si sa fii totusi crestin? Eu cred ca da! Probabil tu-ti ascunzi inversunarea de a nu vrea sa porti fusta, capul acoperit si atunci gasesti scuze. Fata de mine sau ceilalti nu-i nevoie sa o faci. Fata de 1 singur smintit in biserica ...trebuie insa! Sint casatorit de zeci de ani dar abia acum am auzit ca epilatul asta-i obligatoriu! Mie mi-a fost indiferent si nu am remarcat niciodata cit par are o femeie pe picioare si nici nu m-a deranjat in nici un fel daca avea. Crede-ma ca nu sint Adonis dar nici rau nu arat, am facultate, vorbesc limbi straine, si o gramada de calitati (Meritul lui Dumnezeu nu al meu ...cusururile sint ale mele)o spun nu ca sa ma laud ci ca sa nu crezi ca cine stie ce incult sint dintr-un fund de padure . Nu sint din pacate un "om de lume" care ar prefera sa fie incultul din padure.
Absurde mi se par si mie o gramada de lucruri dar le accept pentru ca daca nu o fac atunci ma cred mai destept decit Sfintii Parinti, trebuind sa-mi fac eu propia religie, biserica samd. Luther a incercat...rezultatele se vad.
Mirela eu nu am spus ca musulmancele sint urite! Am spus ca fata celor credincioase nu am vazut-o si nici talia sau sinii sau altceva. Exista si calugarite frumoase dar e greu de vazut frumusetea lor lumeasca prin haine! Noi vorbim aici despre crestini (respectiv musulmani) activi nu despre botezati la crestinism sau nascuti intr-o familie musulmana care vin la mari sarbatori doar in biserica.
A da biserica! "mergem pentru noi" Noi-ul asta erzbet nu inseamna doar pentru mine ci si mergem pentru a forma biserica. Biserica nu sint zidurile biserica este adunarea celor care o formeaza. Asa ca acolo nu te duci pentru tine doar ci sa formezi un noi iar daca tu esti un patrat nu te potrivesti si deranjezi pe cei sferici care ori se patratesc ori te rotunjesti tu! De aia nu-i biserica biserica pentru ca fiecare o voim croita dupa tiparul nostru!
Reply With Quote