162. Opereta de la Pucioasa: Făt-Frumos-Bășcălios și Balaurul-cu-Șapte-Capete (I)
162. Opereta de la Pucioasa: Făt-Frumos-Bășcălios și Balaurul-cu-Șapte-Capete (I)
Liderii pucioși ne delectează copios cu noi aberații de operetă. Cică acolo unde se bat munții în capete a avut loc recent ultima luptă crâncenă între Făt-Frumos-Bășcălios (interpretat de actorul politic Traian D. Băsescu) și Balaurul-cu-Șapte-Capete-și-Zece-Coarne (în frunte cu secretarul său general, tovarășul Mircea I. Geoană). Despre capete, liderii pucioși ne-au dat de înțeles că sunt cele șapte partide care s-au unit cu mic cu mare ca să-l răstoarne pe Băsescu de pe tronul prezidențial: PSD (tartorul cel mare), PNL (desfrânata cea mare), și desfrânații cei mici ( PC, PIN, PNG, UDMR și PNȚCD – “creanga Ciuhandu”). Despre coarne nu ni s-a spus nimic (încă), dar întrucât sunt zece coarne la șapte capete, înseamnă că sunt încornorați din belșug.
După victoria nesperată a lui Băsescu, liderii pucioși îi descriu acestuia culisele războiului, să afle și el prin ce a trecut și cine l-a ajutat decisiv să învingă. Adică, să știe și el pe ce cai mari și pucioși a obținut victoria. Cică nu Băsescu a obținut victoria, ci pucioșii prin rugăciunile lor fierbinți ridicate la cer. Și nu cu Geoană s-a luptat Băselu’, ci cu Dragonul Roșu și cu puii lui, adunați cu toții într-un gând ca să-l nimicească. Duhul lor a fost duhul minciunii. Biruința asupra lor era proorocită în Scripturi la cartea Apocalipsei, așa încât cavalerul Băsescu s-a trezit împlinitor al proorociilor și al istoriei. Fiara roșie cu șapte capete și zece coarne a avut doar “un ceas de biruință”, apoi balanța victoriei a înclinat spre matelotul cârmaci:
“Și acum grăiesc ție, celui ce stai și iarăși stai pe mai departe la cârma corăbiei Mele de azi, țara română și neamul Meu de pe ea.[...] Balaurul cel roșu și toți puii lui au împlinit acum o filă din Scriptură și s-au adunat într-un gând toți ca să te biruiască, și duhul minciunii este duhul lui. Este scrisă în Scripturi această filă de istorie, este proorocită să fie, și iat-o, dar pentru aceasta trebuie minte care are înțelepciune. Fiara cea cu șapte capete și zece coarne, adunate într-un singur cuget, împărați prin puterea lor, aceștia au dat un ceas fiarei puterea și stăpânirea lor ca să te biruiască pe tine de la cârmă și ca să supună iarăși neamul Meu român. Eu însă n-am lăsat până în sfârșit puterea cea rea și M-am ridicat spre sfârșitul zilei de sorți și am trezit neamul român și am adus minunea pentru care am dat război mare cu toată oștirea cerească, fiindcă ți-am spus că mare este răzvrătirea și că trebuie să Mă lași pe Mine să pot pentru tine, singur cum ai fost împotriva celor mulți, adunați toți într-un singur gând asupra ta.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 8 decembrie 2009)
Pucioșii pretind așadar că liderii politici care s-au aliat conjunctural cu PSD împotriva lui Băsescu i-au oferit liderului PSD (Mircea Geoană) puterea și stăpânirea lor, ca să-l răstoarne pe Băsescu de la cârma statului.
Dar ce scrie Apocalipsa despre această încleștare proorocită pentru viitorime, dar reclamată de pucioși ca fiind de ei biruită? Apocalipsa relatează o serie de lucruri care nu s-au întâmplat în confruntarea politică recentă, deci descrie alte personaje, alte locuri, alte timpuri și alte întâmplări! Iată ce scrie ea:
“Și am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne și șapte capete și pe coarnele ei zece cununi împărătești și pe capetele ei: nume de hulă. Și fiara pe care am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Și balaurul i-a dat ei puterea lui și scaunul lui și stăpânire mare.
Și unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată și tot pământul s-a minunat mergând după fiară.” (Apocalipsa 13, 1-3)
Întrebare: Cine dintre liderii puciști anti-Băsescu a fost “înjunghiat de moarte”? Sau care dintre ei, măcar a suferit vreo agresiune de vreun fel oarecare, vindecată apoi? Nimeni. Sau care partid reacționar, pro-comunist, a fost deranjat în demersurile sale de susținere a PSD-ului? Niciunul.
Cităm în continuare din Apocalipsă:
“Și s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; și s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei și cine poate să se lupte cu ea?
Și i s-a dat ei gură să grăiască semeții și hule și i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci și două de luni.” (Apocalipsa 13, 4-5)
Întrebare: Care sunt cele patruzeci și două de luni în care adversarii lui Băsescu au grăit semeții și hule? Campania electorală a fost mult, mult mai scurtă; în schimb, adversitatea manifestă a detractorilor lui a fost mult, mult mai lungă. Ce înseamnă atunci cele 42 de luni pentru pucioși? Mister...
“Și și-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui și cortul Lui și pe cei ce locuiesc în cer.” (Apocalipsa 13, 6)
Întrebare: Când au hulit advesarii lui Băsescu pe Dumnezeu? Niciodată. Dimpotrivă, Geoană nu ostenea să-și încheie discursurile cu una din formulule “așa să-mi ajute Dumnezeu!” sau “Doamne, ajută!” Iar când i se părea că a câștigat, se conversa public cu tatăl lui, “aflat undeva în cer” .
“Și i s-a dat să facă război cu sfinții și să-i biruiască și i s-a dat ei stăpânire peste toată seminția și poporul și limba și neamul.
Și i se vor închina ei toți cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieții Mielului celui înjunghiat.” (Apocalipsa 13, 7-8)
Întrebări: Când s-au războit ciracii lui Geoană cu sfinții? Când au biruit? Când li s-a dat lor stăpânire peste toată seminția și poporul și limba și neamul? Când li s-au închinat lor toți locuitorii pământului, cei ce nu sunt scriși în cartea vieții? Aberațiile liderilor pucioși devin din ce în ce mai evidente și mai șocante.
|