Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 19.12.2009, 13:04:39
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Dar ia spune tu,cultule,daca te tragi din maimuta,dc acum au disparut si nu se mai trage nimeni direct din ele,ci din femeie+barbat?
Tot nu e un raspuns la ce am scris eu ca replica la analogia ta. De asemenea, validarea/invalidarea teoriei evolutiei nu are nimic de a face cu subiectul acestui thread. Dar o sa iti raspund oricum, sa nu zici ca sunt nepoliticos, sau mai rau, ca evit subiectul:

Daca ai fi citit despre teoria evolutiei pe site-uri care se ocupa de asta, si nu pe site-uri "crestine", ai fi aflat ca teoria evolutiei nu a sustinut niciodata ca ne tragem din maimute, ci a sustinut (si sustine) ca oamenii si maimutele au un stramos comun.

Mai mult, si daca intr-adevar, am fi evoluat din maimutele pe care le vezi tu pe Animal Planet, nicaieri nu scrie ca acele maimute ar fi trebuit sa dispara. Evolutia in general sa intampla in cadrul populatiilor izolate, deci am discuta despre un anumit grup de maimute, izolate de restul indivizilor din specia lor, care evolueaza diferit. Evolutia nu are loc cum iti imaginezi tu, gen intr-o zi de luni toate maimutele de pe lume au decis sa evolueze in homo sapiens.

Deci, inainte de a a ataca teoria evolutiei, te rog, incearca sa afli ce spune ea de fapt. Dupa aia vorbim.

Citat:
Din cate stiu,stiinta nu a demonstrat inexistenta.
Stiinta nu trebuie sa dovedeasca nimic. Dovezile trebuie aduse de cei care fac afirmatia. Urmand rationamentul tau, eu iti pot cere sa imi dovedesti ca nu exista Allah, Buddha, Thor, Odin, Osiris si Ra.

Deci, dovezile pentru existenta lui dumnezeu (oricare ar fi el), trebuie aduse de cei care sustin ca el exista. Ati avut la dispozitie vreo 2000 de ani. Dar e ok, noi avem rabdare :)

In plus, aici nu discutam existenta/inexistenta la modul general, ci strict pe VT si caracterul gelos, violent si degraba ucigas de oameni ai dumnezeului biblic.

Citat:
Fatul,de exemplu,ia multe forme,printre care si forma de broasca,la un moment dat.Sa inteleg ca te tragi si din broasca?
Nu, asta inseamna ca, pur si simplu fatul arata ca o broasca, pentru o vreme. Adica nu inseamna nimic. Cam ca nebuloasa aia peste care au pus aia o poza cu Isus si au vandut-o unor creduli ca "semn divin".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 19.12.2009 at 13:09:37.
Reply With Quote