Citat:
În prealabil postat de antiqu
Da, ai dreptate, in primul rand cand ajungem la un astfel de caz trebuie sa avem grija de toate urmele si circumstantele pentru a-l descoperi pe autorul faptei, dar mai intai de toate suntem si noi oameni, avem familii si persoana decedata merita macar putin respect crestinesc, fiindca si noi o sa ajungem intr-un final in aceeasi situatie.
|
Doamne ajuta si bun lucru faci!
Daca nu poti acolo pe loc sa-i aprinzi o luminare e f bine si daca poti aprinde mai tirziu o luminare pt persoana respectiva la biserica. Si mai bine este daca poti sa o pui la un pomelnic, dar aceasta (la pomelnic ma refer) in cazul in care esti sigur ca persoana respectiva nu s-a sinucis si este crestin ortodoxa. Altfel nu ai cum sa o pui la un pomelnic.
O crestina croitoreasa obisnuia sa mearga in cimitir si sa-i puna la pomelnic pe cei care nu avea cine sa-i pomeneasca. S-a intimplat ca ea insa sa se imbolnaveasca si din cauza sanatatii precare si-a pierdut toti clientii. Intr- zi cu ultimii banuti a dat, tot asa, un pomelnic la biserica pt cei raposati. Plecind de la slujba, mergea ingindurata si se gindea unde ar putea sa gaseasca ceva de lucru. Deodata in fata ei se opreste un tinar si ii zise "cauti de lucru, nu-i asa?". Femeia s-a mirat caci nu spusese nimanui acest lucru. Tinarul a continuat "mergi in str cutare, la nr cutare si acolo vei gasi de lucru". Femeia s-a dus la adresa indicata de tinar si acolo i-a raspuns o doamna in virsta, careia i-a spus ca a trimis-o in tinar ca ar avea nevoie de cineva. Doamna s-a mirat si ea f tare caci intr-adevar avea nevoie de cineva dar nu spusese nimanui inca acest lucru. A invitat-o in casa si a intrebat-o cine i-a spus. Cind femeia a intrat in camera a exclamat "acest tinar, doamna, m-a indemnat sa vin la dvs" - aratand spre un tablou de pe perete. Doamna plina de uimire s-a asezat jos zicand "acesta e fiul meu care a murit acum 10 ani. A murit asa de frumos incit eu am crezut ca e la bine. Draga mea tu l-ai ajutat pe el dupa moarte, nici eu nu te voi lasa, de aici inainte vei sta cu mine, vei fi ca sora mea". Era unul din sufletele pe care ea le pusese in pomelnic!
Spor la treaba!