Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
In primul rind, in concepria si practica ortodoxa facerea rugaciunilor (numite si ,,pravila de rugaciune zilnica")este numai in cadrul uni canon. Asta inseamna ca trebuie sa ai un duhovnic care sa te spovedeasca si sa-ti fixeze un canon . Rugaciunile facute de capul nostru , inafara canonului , sunt aproape, aproape zadarnice . Taina marturisirii si ascultarea de duhovnic in ortodoxie este esenta trairii ortodoxe. In plus, nici o carte sfinta gen Biblie sau Psaltire nu se citesc fara binecuvintare ! mare atentie !
...
Orice rugaciune (pravila intreaga) se face numai cu binecuvintarea duhovnicului !
Invata si te obisnuieste cu lupta cu ispititorul , tot cu ajutorul duhovnicului !
Iata parerea mea ... dar a ma crede si a alege este insa partea ta !
|
Merci pt raspuns.
Da, citesc rugaciunile acelea ca urmare a ceea ce mi-a cerut dohovnicul, dintr-o carte de rugaciuni pe care tot el mi-a dat-o.
Si da, si el mi-a zis ca psalmii nu trebuiesc cititi fara binecuvantarea duhovnicului.
El m-a indrumat din biblie sa citesc in fiecare zi cate putin.
Problema mea este ca as fi vrut ca sa fiu mai mult patruns de acele rugaciuni pe care le citesc, si totusi nu reusesc. Nu-mi place ca in mijlocul ei gandul ma intreaba: cate pagini mai sunt, mai e mult? Poate usor usor voi reusi.