162. Opereta de la Pucioasa: Făt-Frumos-Bășcălios și Balaurul-baubau-cu-Șapte-Capete
162. Opereta de la Pucioasa: Făt-Frumos-Bășcălios și Balaurul -baubau - cu-Șapte-Capete (II)
Cităm în continuare din Apocalipsă:
“Și am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, și avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur.
Și toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în fața ei. Și face pământul și pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
Și face semne mari, încât și foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
Și amăgește pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia și a rămas în viață.
Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.
Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase. (Apocalipsa 13, 11-18)
Întrebări: Cine este a doua fiară? Când și cum a pactizat ea cu cealaltă fiară, cu liga neo-comunistă pro-Geoană, dacă nimeni n-a auzit de ea? Când a coborât ea foc din cer? Când a impus ea semnul fiarei pe frunțile locuitorilor pământului? Când s-a interzis comerțul pentru toți cei care nu au semnul fiarei pe mână sau pe frunte? Numărul ei (666) este un simbol autentic al dominației absolute a fiarei pe pământ? Există o asemenea “fiară” în aceste vremuri, pe care pucioșii le proclamă “vremurile de pe urmă”?
Încercând să circumscrie mesajul biblic universal și profetic al Apocalipsei la un areal strict autohton, românesc, (“acum și aici, printre noi”) liderii pucioși au devenit captivi ai propriilor lor himere fabulate maladiv și malefic, în spațiul mediatic, pentru a virusa – dacă va fi posibil – gândirea la toată umanitatea.
O analiză atentă a textului biblic dezvăluie așadar că aberațiile pucioșilor nu au nici un fel de limite, nici măcar cele ale bunului simț, proclamate demagogic de unul din capetele “Fiarei apocaliptice”, cea reclamată de pucioși (e vorba de Crin Antonescu, performerul statului cu fundul în trei luntre). Ei s-au mulțumit să extragă din Apocalipsă un pasaj care li se părea potrivit pentru susținerea aberațiilor lor, ignorând că restul textului este în contradicție flagrantă cu paradigma imaginară pe care ei o construiesc. Mincinoși și paranoici, liderii pucioși sunt victimele propriilor himere, pe care însă ei le drapează cu dibăcie în straie de epocă, pentru a fi cât mai convingători în fața maselor de adepți bucuroși să îngroașe rândurile cazone ale acestui stupid people: poporul pucios.
N-a fost pe placul pucioșilor țopăiala isterică și stupidă a lui Geoană, atunci când a aflat că sorții mincinoși au fost de partea lui. De aceea, (ni se spune că) ea a fost sancționată sever prin măsluirea cântarului, care îndată s-a aplecat în partea cealaltă, a matelotului. Nu matelotul a biruit, ci pucioșii au biruit prin manevre paranormale, “trăgând sforile” nevăzute ale istoriei după plăcerea lor, după pohta ce au pohtit ei:
“O, M-am umplut de lacrimi și de sfâșietoare durere când i-am văzut pe toți nuntind și dându-și îmbrățișări ca biruitorii, mințindu-i pe cei care-i priveau pe ei strigându-și singuri biruința înaintea neamului român. Mi-am ridicat atunci poporul cel pus la veghe în ziua aceea, l-am îndemnat la mai fierbinte duh de rugăciune cu strigare și am trezit apoi duhul neamului român și l-am sculat să bată la sorți pentru tine, și cântarul a tras în sus pentru tine apoi și am adus minunea, și așa am biruit Eu în chip minunat și ți-am dat biruința, căci altfel nu se mai putea împotriva marii răzvrătiri și trufii ridicate asupra ta. I-am orbit apoi pe toți și s-au crezut biruitori și au cântat și au jucat de seara până dimineața peste tot pe vatra acestui neam și își dădeau daruri și îmbrățișări, dar nunta lor s-a schimbat în mormântare în zorii dimineții cu care Eu am biruit pentru tine. O, așa am biruit Eu și cu voi, cei curați cu inima, ziua aceea de cumpănă mare pentru soarta neamului român.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 8 decembrie 2009)
Așa că, de acum matelotul-cârmaci rămâne dator-vândut pucioșilor. El va trebui să instituie prin lege în țara ce i s-a dat (pentru a doua oară) spre a o conduce, păstrarea de către toți a poruncilor pucioșești (cele propovăduite de 50 de ani încoace cu sârg, dar fără prea mult succes, pe meleagurile dâmbovițene). Întrucât Făt-Frumos-Bășcălios a cam tras mâța de coadă, și a ajuns să fie biruitor doar prin nădejde seacă și prin ajutor neașteptat din afară, iată că acum i-a venit rândul și va trebui să fie și el un pic viteaz cu fiara roșie, măcar căutând să se informeze mai bine, să afle din filele vremii ce isprăvi a mai făcut ea în ultimii ani:
“Eu ți-am spus să nădăjduiești, și tu M-ai ascultat, și prin nădejdea ta te-am scos biruitor, tată. Acum fii viteaz, și să bată în tine o inimă curată pe mai departe. Ai grijă de țara Mea de azi, păzește-o pe cât poți de tot desfrâul de pe pământ, de minciună, de călcarea poruncilor vieții, și caută spre poruncile Mele ca să se învețe mai desăvârșit viața ta cu ele, ca să-Mi dai cinste, fiule, căci Eu, Domnul, ți-am dat izbăvire și te păzesc ca pe un fiu credincios acestui neam ales, în mijlocul căruia stau de mai mult de cincizeci de ani cu masă de cuvânt, lucrare cu istorie în mijlocul neamului român, lucrare prigonită de fiara cea roșie în fel și chip, și dacă vrei să cauți în filele vremii vei găsi prigoana asupra poporului Meu și a vaselor purtătoare de Dumnezeu, cu care Eu am lucrat și lucrez lucrarea venirii cuvântului Meu pe acest sfânt pământ, pământul român.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 8 decembrie 2009)
Cârmaciul de la Cotroceni este din nou somat să nu uite că a rămas dator-vândut pucioșilor. El va trebui să sădească în inima românilor interesul, respectul și chiar ascultarea de erezia pucioasă, părăsind “neorânduiala” din BOR:
“În toată lucrarea ta de cârmaci pentru acest neam înaintea neamurilor de pe pământ nu uita, nu uita să faci cumva să întărești credința românului și să aducă el lui Dumnezeu cinstirea cuvenită Lui, că Mă doare cu rană grea ca și pe străbunii lui neorânduiala pentru cele lăsate din strămoși și din sfinți, postul și rugăciunea și duhul de biserică sfântă și nu doar pârâtă a fi biserică.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 8 decembrie 2009)
În fine, a sosit și scadența pentru simpatizanții sau susținătorii celor două tabere. Cei din galeria care l-a susținut pe Balaurul cu Șapte Capete, împotrivitorii și defăimătorii lui Făt-Frumos-Băseschelios să nu se aștepte la nimic bun: cupa amară a răzbunării Dumnezeului Pucios se va vărsa curând, curând, în capul lor:
“[...] căci cei necredincioși lucrării Mele de azi, scrisă în Scripturi să fie, iată, iau aceștia plată cu cei necredincioși, și vor lua, căci Mă apropii cu plata dreptății cea după faptă, că M-a durut cu rană grea împotrivirea celor din români care s-au unit acum cu duhul satanei ca să te piardă pe tine de la cârma corăbiei Mele. O, nu! Eu sunt Cel tainic și lucrez minunat, și am lucrat așa cum ți-am făgăduit că voi lucra peste împotrivirea care s-a ridicat să te doboare.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu DelaPucioasa din 8 decembrie 2009)
|