Citat:
Daca pentru tine dovezile care sustin vreun dumnezeu sunt la fel de verificabile si falsifiabile ca cele care sustin electricitatea, gravitatia si masa, ma intreb de ce sunt vreo 34.000 de secte crestine, care nu se pot pune de acord. Cate secte bazate pe principiile electricitatii cunosti? Mai mut prizele de la tine din casa de care secta apartin?
|
Pt cultura ta generala,sectele vin de la masoni.De aceea,Ortodoxia le combate.Ortodoxia a ramas la fel.Daca altii s-au desp. de ea,platiti de evrei si au inventat dogme eretice,nu e vina noastra.
Citat:
Unui copil de 7 ani, care nu are discernamantul se distinga intre real si ireal sau alegorii, predarea in mod confesional a unei religii e orice, numai drept de a alege nu. Drept de a alege ar fi daca religia s-ar aborda critic, undeva la nivelul liceului. Atunci vorbim despre drept de alegere, nu la 7 ani. La 7 ani, religia predata in scoala e indoctrinare. Nu poate fi altceva, avand in vedere capacitatea de intelegere a elevilor.
|
Pai asteapta sa ajunga la liceu.Nu inteleg de ce te plangi,nu ii invata despre violenta din VT la 7 ani.Nici la liceu.La 7 ani nici nu cred ca se facea religie,oricum,te invata rugaciuni si generalitati.Cand vor creste,vor citi si ei VT si isi vor forma o opinie.E trist pt un copil sa nu creada in nimic.Nu fi egoist.
Citat:
Evident ca poti. Doar ca nu va convine sa faceti asta.
Daca un om e criminal intre 20 si 30 de ani, si dupa aia se face calugar, pasnic si iubitor, faptele comise in tinerete raman, si victimele nu invie.
|
Dumnezeu e Dumnezeu,nu om.Iar faci analogie,despre care comentati ca sunt ilogice,atunci cand le fac eu.
Citat:
Una indiscutabila si indubitabila. Nu ar trebui sa fie prea greu, avand in vedere ca discutam despre un zeu omnipotent.
|
Cere un semn.Eu cer si am si o prietena care a cerut si s-a mirat de felul in care l-a primit.Nu iti spun mai multe,ca oricum nu vei crede.Incearca.
Du-te la manastiri,vezi lupta preotilor cu lunaticii,nu stiu...
Daca stii spaniola,iti mai dau un vid cu dovezile stiintifice din Biblie,mai consistent decat cel in romana.