Citat:
În prealabil postat de andrei_im
va marturisesc ca in cercurile liceale si universitare, consumul de droguri "usoare" este deja o distractie fireasca, nimeni nu se mai ingrijoreaza daca dauneaza sau nu. Deja "a fuma marijuana" a ajuns pe acelasi stadiu cu "a bea o bere". stiu ca suna exagerat, dar asa este! la mine in facultate se consuma astfel de droguri chiar pe holuri, iar unii asistenti (cadre didactice!!!) fac mici glumite "pentru cunoscatori", cu trimiteri spre consumul de droguri.
tocmai pentru ca aceste obiceiuri au intrat in domeniul firescului, nu stiu cat se mai poate rezolva cu vorba. cred ca e nevoie de rugaciune multa. si cum spunea cineva mai sus, de educatie, de o crestere a copiilor in spiritul ortodoxiei, de la cele mai mici varste. Dumnezeu sa ne pazeasca!
|
Ah, nu imi inchipuiam ca lucrurile stau atat de rau! Din fericire,in liceul meu nu au fost nici macar zvonuri ca s-ar droga cineva, iar in sectia mea de facultate nici atat. Ar trebui sa facem ceva concret, sa ne luam inima in dinti si sa luptam. Cum adica, asistentii fac glume pe seama drogurilor si nu le spune nimeni nimic?! De ce nu indrazniti sa ii spuneti ceva? Va e frica de note mici? Daca ar intampina rezistenta de la studenti, poate s-ar rusina si nu ar mai spune! Uite, zilele astea un asistent se plangea, cu tigara in gura, ca s-a ingrasat, ca nu se simte bine... si ii spun eu amical: "mai lasati tigara, mai lasati alcoolul,dom' profesor!"

si a plecat capul.Se vedea ca nu i-a convenit, dar stia ca am dreptate si nu a comentat nimic. Mai era un singur student de fata. I-am zis-o pentru ca imi pasa de el si nu ca sa il critic. Daca noi, cei carora ne pasa,nu luam atitudine, atunci cine?