Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 20.12.2009, 09:32:10
vali99 vali99 is offline
Member

Data înregistrării: 17.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Motivul pentru care unii "ratacesc" este ca biblia poate fi interpretata cum vrea fiecare. Russell a zis bine cand a zis "chinuie biblia un pic, si o sa sustina orice punct de vedere vrei tu". Daca e carte divina, zeul ala care a scris-o putea sa o scrie mai clar.

Asta e stupid. Daca biblia e scrisa de dumnezeu, atunci orice om poate sa o citeasca pur si simplu, nu filtrata prin mintile altora. Toate mormanele alea de carti scrise ca sa "clarifice" biblia au fost scrise ca nu cumva sa para ca biserica nu are raspuns la ceva legat de biblie, si de asemenea pentru a descuraja o abordare critica asupra bibliei. Ai intrebari? Citeste si tu o carte, nu cumva sa gandesti de capul tau, ca te ratacesti!

E imposibil ca o entitate omniscienta si omnipotenta sa nu aiba alt mijloc punitiv/educational decat crima/genocidul. Decat daca alege sa le foloseasca, iar daca alege, nu mai e iubitor, bun si drept. E foarte simplu.

Blaise Pascal a fost religios pentru ca traia intr-o alta epoca. La fel si Newton, si altii. Ia vezi cam cati oameni religiosi gasesti printre oamenii de stiinta in acest moment. De exemplu, in Royal Academy of Sciences din UK cam 3% din membri sunt religiosi, restul atei/agnostici.
Asta lasand la o parte faptul ca pariul lui Pascal e o colectie de afirmatii ilogice una dupa alta, dar nu discutam despre asta aici.

In primul rand, citeste ce a scris Einstein. Gen, o carte cap coada, nu citate rupte din context. Viziunea lui Einstein asupra divinitatii era aceeasi cu a lui Spinoza, deci in nici un caz crestina. In plus, pentru toti oamenii aia de stiinta de mai sus, au obtinut rezultate prin metoda stiintifica, nu rugandu-se la vreun zeu.

Cand ai sa intelegi ca figura lui Isus aparuta pe un cheeseburger nu dovedeste nimic? La fel si copacii aia taiati in care apare crucea?

LOL. Stiinta nu e o chestie vie, cu constiinta, care sa se lupte si sa convinga de una singura. E reprezentata de oameni, unii dintre ei coruptibili.

Stiinta, ca orice alta unealta, poate fi folosita in mod moral sau imoral. Ca si religia. Deosebirea e ca metoda stiintifica functioneaza, indiferent de morala sau lipsa de morala din spatele ei. Bomba atomica nu e un lucru bun, dar o centrala nucleara e. Doua fatete ale aceleasi monezi.

Am incercat doar sa arat ca daca in ziua de azi ne bucuram de o viata mai buna, si de o medie de viata mai lunga, e datorita stiintei, nu bisericii sau vreunui zeu.

Cum adica cine ma tine sanatos? Ma mentin sanatos, pentru ca am grija ce mananc, fac miscare si ma odihnesc.
Stiu ca tu o sa zici ca e dumnezeu, dar atunci te rog, explica-mi de ce nu rezolva dumnezeu toate bolile de pe Pamant, ca sa stim o treaba, si sa ne concentram eforturile inspre alte directii.

Problema icoanelor e aceeasi cu educatia religioasa in scoli. Nici una, nici alta, nu au ce cauta in scoala.

Aha. Am inteles. Cred ca si VT a fost scris de masoni, ca sa il faca pe dumnezeu sa para gelos si sociopat. Sigur e o conspiratie acolo, ca doar el e asa un tip de treaba... Si potopul ala care a ras toate fiintele de pe Pamant a fost pus la cale tot de masoni... Mama lor...

Frumos, dar gresit.

Cand o sa intelegeti ca stiinta progreseaza datorita cercetarii si pasilor mici facuti care duc, din cand in cand la un pas mare, o sa ne intelegem. Faptul ca Newton era teist, nu inseamna ca i-a suflat dumnezeu vreo ecuatie.

Cum explici acest citat din Psalmul lui David "Zis-a cel nebun in inima sa: nu este Dumnezeu...Si omul, in cinste fiind, n-a priceput; alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor." - parca ar fi oglinda voastra...

La proorocul Daniel, in Vechiul Testament, spune Dumnezeu prin gura proorocului ca atunci cind va ajunge stiinta culmea, atunci va veni sfirsitul lumii

Proorocii spuse de mii de ani pentru vremurile de acum, descoperite cumva de stiinta? Nicidecum, ci de Dumnezeu..

Tot bateti apa-n piua cu un Dumnezeu care-i pedepseste pe cei rai..mie mi se pare ca e prea rabdator, cate hule sufera din partea tuturor desi ar putea cu un cuvant sa ne reduca pe toti la tacere..dar din iubire prea mare pentru noi, ne tot rabda, ne tot asteapta. Daca tu ai un fiu care te badjocoreste toata ziua, tu te chinui cu el sa-i dai de mincare, sa-l imbraci, si el zice ca nu esti tu tatl lui, ca are tata o maimuta (treaba cu maimuta e de-a dreptul hilara - nici Darwin nu a crezul in ea pina la capat) si te injura si te ponegreste toata ziua...L-ai rabda? Cred ca l-ai bate la loc comanda de cum ar deschide gura...atunci cum indraznesti omule cu gura ta scurcata sa-l injuri pe Dumnezeu? Si cu toate aceste Dumnezeu va iubeste, desi voi ii negati existenta si cine stie, poate va rindui o cale sa-l cunoasteti si voi cit mai aveti timp, caci il veti vedea o data dar va fi prea tirziu...la moarte e prea tirziu...

MAi este un motiv pentru care Dumnezeu ii pedepseste pe cei ce gresesc, si acest motiv e f vizibil in zilele noastre. Daca i-ar lasa Dumnezeu pe asa zisi "oameni de stiinta" sa faca cum ii taie pe ei capul, ei ar inrobi toata omenirea, ar face-o o turma de sclavi la cheremul citorva .... dar Slava Domnului ca exista si ca intervine!

Apropo de Darwin, de ce nu se spune ce a facut el inainte de moarte? Inainte de moarte cu vreo citeva luni, el a recunoscut ca Dumnezeu exista si ca teoria lui nu sta in picioare. Stii ce a facut? S-a spovedit si s-a impartasit!!

Zici ca nu DUmnezeu l-a luminat pe Newton, etc.. Dar uite Tesla, savant sirb, el a descoperit multe lucruri pe care el le-a recunoscut ca insusi Sf Nicolae i le-a spus dar i-a spus si ce vor face oamenii cu inventiile lui, si atunci multe nu le-a mai facut publice..
Citeste-l pe Paulescu, care a inventat insulina..

Dar vorba unui parinte "pe nebun de l-ai pisa cu pisalogul si tot nu-l scoti din ale lui" - aici sensul de nebun e cel dat si in VT adica cel ce neaga existenta lui Dumnezeu.

A mai zis un savant "pentru cel ce vrea sa creada am 1000 de motive, pentru cel ce nu vrea, nu am nici unul"
Reply With Quote