Romania the land of choice!
Deci haideti sa va spun ce se intampla la nivelul meu sunt elev in cls a 11 a cunosc destule persoane foarte inteligente,olimpice care sunt sigur o sa se realizeze in viata fara doar si poate.Da tinta lor este in strainatate isi concentreaza toate resursele sa plece cumva din tara asta sa junga macar un an la facultate in strainatate si sa ramane acolo,caci aici nu-i de trait...Au ajuns si profesori care militau pentru binele tari,care tineau la elevi sa se realizeze si ajute la dezvoltare tari sa puna un brat in constructia unei societatii moderne,dar si ei sfatuiesc (totii nu cred ca e unul care sa spuna altfel) pe cei mai buni din clase sa plece cu prima ocazie din tara si sa nu se uite inapoi ,ca in tara niciodata nu o sa ajungi sa fi respectat si tratat corect cu bun simt pentru ceea ce esti,se fura pana in maduva oaselor si daca nu intri in jocul nenorocit poilitic si fara pile nu o sa ajungi niciodata acolo unde poate iti este locul.
Eu as vrea sa i-au bursa la facultate sa fac macar un semestrul in strainatate(nici o facultate in Romania nu e in primele 500 din lume) si apoi sa ma mut in Grecia fiind o tara ortodoxa nefiind problema sa nu gasesc un loc unde sa fiu aproape de Biserica Lui Hristos sa ma ajute Dumnezeu sa ajung acolo si fie ca Domnul sa pazeasca tara asta ca e vai de ea.
|