Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 21.12.2009, 18:51:33
OmuBun
Guest

Implicit

Bine v-am regasit! Se pare ca nu stati deloc si nu stiu cum faceti de reusiti in prag de sarbatori sa mai aveti si timp "la dispozitia soldatului", cand eu nu stiu ce sa fac mai intai.
Imi cer iertare daca prin ceea ce voi spune voi mahni pe cineva, dar intotdeauna am preferat sa spun ceea ce gandesc, chiar daca am pierdut mult pentru asta! Nu stiu a cui a fost ideea cu catismele, dar eu nu cred ca vor avea sanse sa fie duse la bun sfarsit. Admir din tot sufletul pe cei care sunt capabili s-o faca, dar ca sa gasim pe acest forum 20 de persoane, dati-mi voie sa am o mie de motive sa ma indoiesc. Sau poate... cine stie? Ar putea fi precum hotararea de a tine post. La inceput ti se pare ca este imposibil sa rezisti 40 de zile, dar incet-incet nici nu-ti dai seama cum ajungi sa te bucuri in final, sarbatorind mai multe victorii intr-una!!
In ce ma priveste pe mine personal:
1 - rugaciunea mea incepe intotdeauna dupa ce se retrag toti la culcare, iar asta poate insemna 23.30, sau 01.30.
2 - perioada postului a fost ideala pentru asa ceva; eu unul nu ma vad capabil sa-mi tin fagaduinta de sarbatori (cand poate mai cinstesc un sprit cu prietenii) dar mai ales dupa, avand in vedere ca sunt un om insurat; daca mi-as prelungi postul cu inca vreo 40 de zile, imi bag sotia la idei!...
3 - am spus-o si-o repet: noi mirenii suntem de cele mai multe ori extrem de subiectivi, fie la bine, fie la rau. Ne-apuca brusc spiritul de turma, fara a cerceta in prealabil. Poate ca e mai bine asa, ca daca te-apuci sa despici firul in patru s-ar putea sa nu ajungi niciodata la liman. Dar aici nu e vorba de un om, ci de o lume. Noi, singuri, nu facem decat sa-L induplecam pe Dumnezeu sa intervina pe langa mai marii bisericii pentru a se oficia cu adevarat niste slujbe facute de slujitorii lui Dumnezeu. Noi suntem plini de "ale noastre", poate nici nu stim cu adevarat cam de cate ori pe zi gresim, dar la sfarsitul zilei suntem extrem de multumiti ca n-am pacatuit!... VREAU sa punem umarul, VREAU sa avem initiativa, dar eu unul nu ma pot substitui preotului caruia ii ofer tot respectul si increderea ca intermediar intre mine si Dumnezeu! Da, fac si eu rugaciunile mele, dar nu mi-am propus sa fie prea lungi fiindca nu intotdeauna am acea dispozitie - mai ales dupa post - si n-as vrea sa bodoganesc fara noima. Am spus, dupa rugaciunea obisnuita care este de aproximativ 20 de minute, sa ofer 5-10 minute pentru acest scop. Adica sa ne dea Dumnezeu rabdare si intelepciune si sa gaseasca El o modalitate de a scoate tara din necaz. Daca cu totii, dupa ritualul obisnuit de rugaciune, am oferi 5 minute pentru neamul nostru, pentru batranii si copii acestei tari si pentru biserica ortodoxa atat de incercata prin sate si catune, o sa vedeti ca undeva "acolo sus" cineva se sesizeaza si preia sarcina de acolo de unde noi nu mai avem nici dreptul nici puterea sa o ducem!!
Inca o data imi cer iertare daca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu anumite persoane. Credeti-ma nu e nimic personal. Vreau doar sa iasa bine!
Doamne-ajuta!
Reply With Quote