ceea ce ai trait tu acasa nu e universal valabil, adica nu in toate casele e la fel !!
doamne fereste, in cazul in care sotul tau pateste ceva si nu mai poate munci? ce ai sa faci atunci? paine nu cade din pom, nu poti sa stai pur si simplu sa astepti !!!
acum cativa ani, in familia mea, tatal meu a fost pe moarte, si n-a mai putut lucra o perioada, dar pt ca suntem o familie, mama mea a muncit mai mult, eu eram si la facultate, la id, si doua joburi si fratele meu in facultate....iar tatal meu statea acasa si mai facea cumparaturi, mai facea mancare...daca era sa traim asha cum spui tu, ca munceste doar tata...ce faceam in acea perioada???
stii toti avem de dus o cruce in spate, si asta in functie de alegerile noastre, DAR ...dar daca avem credinta in bunu dumnezeu, si acceptam ca-n viata noastra sa se faca doar voia lui, suntem protejati..pentru ca bunu dumnezeu ne iubeste.
nu e vb ca femeile musulmance sunt mai prejos....eu cand vb de islam, ma refer la cel din tarile islamice, unde femeia nu prea are valoare,e ff diferit de islamul european, are aur ff mult daca-si doreste, si daca e sotul bogat si daca nu cumva e baiatul cel mai mare din familie si are de intretinut toata familia lui numeroasa, sta in casa, creste copii...dar cat poti sa stai si in casa???
si e trist ca ai crescut intr-o familie fara credinta...off, doamne ai mila !!!
ma bucur insa ca putem purta o discutie civilizata!
Citat:
În prealabil postat de laialy
Mirabela,daca o femeie musulmana sta acasa nu inseamna ca e mai prejos.Si oricum sunt foarte multe musulmance care lucreaza,asta depinde de alegerea fiecareia.Iar fetele care stau acasa,stau acasa pentru ca sunt protejate de sotii lor care le ofera tot ce isi doresc.
Ma gandesc la saraca mama care a muncit toata viata ei iar tata venea la ea in fiecare dimineata"da-mi bani" asa ca..de cele mai multe ori femeile astea care muncesc cu "sudoarea fruntii lor" mai au si cate un sot de intretinut pe langa ele.
Tot la mama vedeam cum nu avea chef nici sa mai stea de vorba cu mine cand venea seara de la lucru..cum se enerva din cel mai mic lucru si cum se plangea cat e de obosita
Sa iti mai spun ceva,desiam terminat o facultatate am lucrat 1 an si jumatate ca translator acum si eu fac parte din femeile acelea care stau acasa si nu mi-e rusine cu asta.Datoria barbatului este sa isi intretina femeia.Am timp suficient pt casa,timp suficient pentru mine iar sotul este cel care are grija sa nu imi lipseasca nimic.
Nu vreau un barbat care sa astepte sa il intretin eu ci vreau un barbat responsabil care stie ce inseamna sa ai o nevasta iar Quranul asta ii invata pe barbati..sa aiba grija de sotiile lor:)
Ah..deranjeaza atat de tare ca stam noi in tari crestine?Asta e.Musulmani sunt peste tot si cel mai bine ar fi sa ne acceptam si sa ne respectam.
|