Cred ca eu sunt principala vinovata de aceasta confuzie, pentru ca eu sunt cea care a inteles gresit postarea initiala a OmuluiBun...
Prin urmare, m-am gandit asa: cum fiecare dintre noi are dreptate in ceea ce spune, si este (de asemenea adevarat) ca avem anumite constrangeri si limitari care nu tin neaparat de noi, fiecare sa faca ce poate - pomelnic si/sau rugaciuni. Nimeni, oricat de sfant ar fi, nu poate inlocui Sfanta Jertfa, asta este clar. Si atunci sa dam pomelnic. Este la fel de adevarat ca si rugaciunea - individuala dar mai ales comuna - are valoarea ei in fata lui Dumnezeu, mai ales daca este facuta intr-un scop ce nu ne avantajeaza direct sau imediat. Asadar, eu personal o sa dau pomelnic, dar o sa ma si alatur grupului de rugaciune, atunci cand aceasta initiativa va prinde contur. Ma gandesc la femeile sfinte care-i insoteau pe apostoli si care, cu ceea ce puteau ele, ii ajutau pe acestia. Si nu cred ca vreuna dintre ele era bogata. Nu cred ca este gresit sa facem si noi la fel...
Doamne ajuta!
|