Mai oameni buni, hai sa nu lasam dezbinarea sa intre intre noi!... Pai ce facem, acum, ne aratam cu degetul, ce, cum si cat de merituos este fiecare? Da' faceti, mai fratilor, ce va vine voua mai bine, pentru ca jertfa voastra de rugaciune sa fie si bine primita si ascultata. Eu am spus ca, desi ii admir pe cei care sunt capabili, nu ma simt in stare pentru ca eu nu vreau sa ma joc cu fagaduintele in fata lui Dumnezeu. Macar de-as face, fara sa spun ca sunt, decat sa promit si sa-mi fie rusine sa ma privesc in oglinda. M-am ferit si ma feresc de minciuna, cu toata fiinta mea si nu pot promite ceea ce stiu bine ca nu pot face. DA, pot citi, dar neregulat. Si cand oi termina, atunci oi termina, dar sa nu indrazneasca nimeni (Miha-anca catre tine bat, sa stii!!) sa-mi reproseze ca nu sunt in stare!... Pentru ca n-am spus eu ca sunt!!! Si ar fi bine sa te bizui PE TINE, pentru ca eu am spus de la inceput ca sunt foarte sceptic sa gasesti - nu 20, nu 15, nu 10, dar macar 7 persoane cu simt de raspundere, care sa duca la bun sfarsit, aceste 40 de zile fara de pacat si cu pace in suflet. Iar tu, dac-o faci... degeaba o faci! Ai jignit un om nevinovat si nu ma indoiesc ca asta iti este in obisnuinta! Crezi ca va fi o jertfa placuta??
Dumnezeu sa ne dea pace, ca de intelepciune... unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!!
|